Vágólapra másolva!
Fent maradnak a Haas autóin a főszponzor Rich Energy reklámjai a Brit Nagydíjon, miután a tulajdonosok kitartanak a csapat mellett, erre válaszol az ügyvezető őket is támadni kezdte.

Újabb bizarr botrány alakult ki a Haas főszponzora, a Rich Energy háza táján, miután az energiaital-gyártó szerdán este a Twitteren bejelentette, hogy felbontották a szponzorációs szerződésüket a Haasszal, ezt azonban Günther Steiner csapatfőnök csütörtökön tagadta, és a Rich Energy többségi tulajdonosai is leszögezték, hogy kitartanak a csapat és a Forma-1 mellett.

A Twitteren már a Haas reakciója előtt elterjedt a pletyka, hogy hackelés állhat a háttérben, a többségi tulajdonosok szerint egy „nem felhatalmazott forrás” jelentette meg a közleményt, amit „gaztettnek” neveztek. Egy bővebb állásfoglalásban a részvényesek kiálltak a szponzori együttműködés fenntartása mellett.

Áll a bál a Haas körül Forrás: AFP/2019 Getty Images/Dan Mullan

„Teljes szívvel hiszünk a Haas F1 Teamben, a teljesítményében és a szervezet egészében, teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az érvényben lévő szponzorációs megállapodás mellett. Hiszünk a Forma-1 termékében, és abban, amit a márkánknak nyújtani tud” – írták, ezzel tételesen ellentmondva a twitteres közlemény összes kifogásának.

A közleményben köszönetet mondtak a Haasnak, és bár nem nevezték meg közvetlenül, William Storey, a Rich Energy ügyvezetője a vállalat Twitter-csatornáján újabb nyilatkozatot tett közzé, amelyben kétséget sem hagyott afelől, hogy ő áll az akció mögött. Storey szerint a magát többségi tulajdonosnak nevező csoport csak kisebbség, ami szimpatizál a cég ellen pert nyerő Whyte Bikesszal.

Steiner és Storey az idei Haas-arculat bemutatóján Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Bryn Lennon

„Nevetséges a Red Bullal és a Whyte Bikesszal összetartó kisebbségi tulajdonosok közleménye – áll az üzenetben. – A palotaforradalmuk elbukott. A Rich Energy összes eszköze az irányításom alatt áll, és az összes kulcsfontosságú értékgazda támogat” – jelentette ki Storey, akit a Sun című bulvárlap sportrovata is meg tudott szólaltatni.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke elmondta, a jövő héten foglalkozik majd ezzel az üggyel, amit a munkaköre részének tart, ezért nem zaklatta fel a helyzet. „Senkit sem akarok nehéz helyzetbe hozni, de erről nem mondhatok semmit. Ott lesznek a [logók] az autón a hétvégén, a többit meg majd később kell rendeznünk. A megállapodás nem teszi lehetővé, hogy többet mondjak erről, és nem is akarok. Nincs értelme még tovább szítani a dolgokat.”