Vágólapra másolva!
Az F1 esport-sorozatának magyar tagja nemrég távozott a Mercedestől, és az idei bajnokság selejtezője előtt bejelentették, hogy melyik alakulat tagjaként folytatja a pályafutását.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az F1 hivatalos esport-bajnoksága, mivel a tavalyi sorozatra még 44 ezren, az ideire viszont már 109 ezren próbáltak bejutni. A Codemasters által fejlesztett, F1 2019-es videójátékkal zajló ligának magyar tagja is van, Bereznay Dániel 2018-ban az egyéni verseny összetett 2. helyét szerezte meg a Mercedesszel, a csapatversenyt pedig megnyerték.

Az istálló nemrég bejelentette, hogy Bereznay távozik a kötelékükből, a pilóta elárulta, hogy aláírt szerződéssel rendelkezett, és a Brit Nagydíj, valamint az esport-sorozat idei selejtezője, az ún. Pro Draft előtt megerősítették, hogy a Sauber Esports csapatához, vagyis lényegében az F1-es Alfa Romeo Racing videójátékos megfelelőjéhez szegődik.

A Sauber Esports pilótái: Aarava Amin, Bereznay Dániel, Salih Timur Saltunç, James Baldwin Forrás: Sauber Esports

„Az Alfa Romeo Racinghez csatlakoztam, ez saját döntésem volt – nyilatkozta Bereznay a GPhíreknek. – Nehezemre esett, ugyanakkor örülök, hogy meghoztam. Az autók egyenlők, de maga a csapat nekem hosszabb távon jobb feltételeket, izgalmas lehetőséget biztosított, és az eszemre hallgattam. Hazajöttem, hiszen a csapatot a Veloce Esports kezeli, ők menedzselnek engem is már másfél éve.”

A virtuális versenyzés révén Bereznay egyre nagyobb követőbázissal rendelkezik a közösségi médiában, és úgy véli, az érdeklődőket közelebb hozhatja majd az igazi F1-hez is.

„Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi is csapattársam, több nagydíjhétvégét is meglátogatok az idén, és lesznek extra elfoglaltságok, ahol találkozom majd velük, érdekes tartalmakat készíthetek. Szeretném, ha együtt élném meg ezeket az élményeket a rajongóimmal. A csapattársaim kiváló versenyzők, velük úgy érzem, harcolhatok a győzelemért.”

A július 16-17-én Londonban zajló Pro Drafton 42 pilóta vesz majd részt, közülük 30-an az online kvalifikáció legjobbjai lettek, hat pilóta a DHL külön versenyéből került ki, hat pedig versenyzett tavaly a sorozatban, de a csapataik elengedték őket az idei selejtező előtt. A Pro Draft idei legfiatalabb indulója szintén magyar versenyző, a 16 éves Szabó-Kónyi Bence.

A versenysorozat négy fordulóból áll majd szeptember és december között, összesen 12 futamot teljesítenek majd az indulók, az összdíjazás 500 ezer dollárra emelkedett.

Bereznay mellett a Sauber Esports csapatát erősíti az egyébként mérnöki végzettségű Aarava Amin, aki tartalomgenerálóként 283 ezer fős követőbázist tudhat maga mögött a YouTube-on, Salih Timur Saltunç és James Baldwin, aki 2019 januárjában megnyerte a Race of Champions esport-ágát, legyőzve Bereznay tavalyi csapattársát, az előző F1-es esport-bajnokot, Brendon Leight.