Két verseny között Vettel titokban megnősült

Forma-1, Sebastian Vettel, Hanna Prater, 2012
German Formula 1 and Grand Prix driver Sebastian Vettel (L) looks at the playing field during the Spanish league football match between FC Barcelona and Valencia CF on February 19, 2012, at the Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO / JOSEP LAGO (Photo by JOSEP LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel a Kanadai és a Francia Nagydíj között családi körben házasságot kötött gyermekei édesanyjával, Hanna Praterrel.

A német Bild információja szerint a Kanadai Nagydíj után Sebastian Vettel feleségül vette gyermekének édesanyját, kamaszkori szerelmét, Hanna Pratert. Vettel szülővárosában, Heppenheimben ismerte meg feleségét, 2010-től élnek együtt Svájcban, 2014-ben született első gyermekük, Emilie, 2015-ben pedig Mathilda.

A Ferrari versenyzője a magánéletét teljesen kizárja a sportolói pályafutásából, Hanna és a gyermekek is csak ritkán látogatnak el a versenypályákra, nem működtetnek közösségi médiás profilokat és Vettel többször is elmondta, hogy élvezi a hétköznapi életet, a versenyek között szívesen dolgozik a motorján és a házimunkáktól sem retten meg.

Sebastian Vettel és Hanna Prater egy 2012-es Barcelona-Valencia meccsen Forrás: AFP/ImageForum/Josep Lago

Prater az egyetemen ipari formatervezést, majd textiltervezést is tanult, manapság viszont elsősorban a gyermeknevelés tölti ki a napjait. A Bild úgy tudja, családi körben tartották meg a polgári ceremóniát, amelynek egyetlen látható jele csütörtökön Vettel jegygyűrűje volt.

A német pilóta az F1-es mezőny második legjobban fizetett tagja Lewis Hamilton mögött, az éves fizetését bónuszok nélkül 40 millió dollárra becsülik. Vettel 2010-2013 között zsinórban négy világbajnoki címet szerzett a Red Bull tagjaként, majd átigazolt a Ferrarihoz, ahol 2017-ben és 2018-ban a pontverseny 2. helyezettje lett. Az idén egyelőre a 3. helyen áll.