Vágólapra másolva!
Kalapács alá kerül az a Ferrari F2002-es, amellyel a rekordbajnok bebiztosította pályafutása ötödik világbajnoki címét. A bevétel egy részét jótékonysági célra fordítják.

Aukción keresnek új tulajdonost a Forma-1 történetének egyik legnagyszerűbb autójának. A 219-es sorozatszámú Ferrari F2002-est Michael Schumacher vezette a 2002-es szezon során, Imolában, Zeltwegben és Magny-Cours-ban győzelmet is aratott vele, ráadásul a franciaországi futamon pályafutása ötödik világbajnoki címét is bebiztosította vele.

Schumacher ezzel rekordot állított fel, hiszen hat futammal a szezon vége előtt senki más nem tudott még F1-es világbajnoki címet nyerni. Az autó a Benetton és a Ferrari korábbi tervezője, Rory Byrne irányítása alatt készült, V10-es szívómotor hajtotta, a Mercedes turbós sikersorozata előtt az F1 történetének egyik legsikeresebb autója volt.

Schumacher az F2002-essel a világbajnoki cím megnyerésekor Forrás: AFP

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki most az autó tulajdonosa, de az aukciót a Forma-1 jogtulajdonosa és az RM Sotheby’s közösen szervezi az Abu-dzabi Nagydíj szombati napján. Kalapács alá kerül egy eredeti állapotára restaurált és a Ferrari által hitelesített Ferrari F40-es szupersportautó is, amit Sebastian Vettel is ellátott kézjegyével.

A bevétel egy részét a Schumacher család által jegyzett Keep Fighting alapítvány kapja meg. A két legendás Ferrarit az árverezés előtt kiállítják a Paddock Clubban, és azt is ígérték, hogy a rajtrácsra is kivezetik majd őket.