Vágólapra másolva!
Günther Steiner keményen rendre utasította az autója miatt mérgelődő Kevin Magnussent, és a Kanadai Nagydíj után el is magyarázta a beszélgetés hátterét.

Kiáll a szavai mellett a pilótáját leteremtő Haas-csapatfőnök

Günther Steiner keményen rendre utasította az autója miatt mérgelődő Kevin Magnussent, és a Kanadai Nagydíj után el is magyarázta a beszélgetés hátterét.

Feszült párbeszédek zajlottak a Haas-csapatnál a vasárnap megrendezett Kanadai Nagydíj során. A bokszutcából rajtoló Kevin Magnussen egyre idegesebb lett, mert nem tudott javítani a helyzetén, és csak a mezőny végén haladt az autójával, amit szombaton éjszaka építettek újjá, miután a dán pilóta összetörte azt a Q2 végén.

„Még sohasem éreztem magam ilyen rosszul, semmilyen versenyautóban. Soha” – vágta oda a rádión versenymérnökének, aki visszafogottan így válaszolt: „Egyikünknek sem tetszik ez a tempó. A srácok egész éjszaka fent voltak, hogy összerakják az autót, úgyhogy hozd be a célba” – próbálta jobb belátásra bírni.

Magnussen 2 kör hátránnyal a 17. lett Forrás: Motorsport Images/Andy Hone

Ekkorra azonban már betelt a pohár a Haas szókimondó csapatfőnökénél, Günther Steinernél, aki közölte: „Ez azt jelenti, hogy nekünk sem jó ezt látni. Elég ebből, ezt jelenti. Az elég azt jelenti, hogy elég” – szólt a kissé kurtán idézett rádióüzenet, amit Steiner a leintés után a dán TV3 műsorában már nyugodtabban el tudott magyarázni.

– magyarázta Steiner. – Csak annyit mondtam, hogy ebből itt most elég, ő pedig megkérdezte, hogy mit jelent az, hogy elég. Én meg mondtam, hogy elég, ilyen egyszerű. – vélte. – Mindannyiunknak rossz napja volt, nem hiszem, hogy bárkit is hibáztatni akart, de a szerelők hajnal 3-ig dolgoztak, és ezt nem [a rádión] kell megtárgyalni.”

Steiner elárulta, hogy Magnussen azért küszködött az autójával, mert megpróbáltak módosított beállításokkal felzárkózni a bokszutcai rajt után, de „ez nyilvánvalóan nem vált be.” Bár megértette pilótája érzéseit, és értékelte, hogy Magnussen a leintés után elnézést kért a csapattól, úgy vélte, ebben a helyzetben az ő beavatkozására volt szükség.

Azt is tudom, hogy ezt csak egyvalaki teheti meg, elég jól ismerem ezeket a srácokat. Nincs szükségünk arra, hogy mindenki ezt hallgassa a rádión, és jól kinevessenek minket – szögezte le. – „Sokan vannak, akiket elkeserít a szereplésünk, nem kell még emlékeztetni is őket erre. [Magnussen] mindenkitől bocsánatot kért a verseny után a rádión. Ezt jól tette.”