Vettel reagált a visszavonulásával kapcsolatos pletykákra

Forma-1, Monacói Nagydíj, szombat, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari
Ferrari's German driver Sebastian Vettel looks on in the pits following his crash during the third practice session at the Monaco street circuit on May 25, 2019 in Monaco, ahead of the Monaco Formula 1 Grand Prix. (Photo by YANN COATSALIOU / AFP)
Vágólapra másolva!
Egyre több pletyka merült fel Sebastian Vettel esetleges visszavonulásával kapcsolatban. Korábbi csapatfőnöke sejti, hogy mi hiányzik neki most a Ferrarinál.

A Ferrari és Sebastian Vettel sem úgy kezdte az idei szezont, ahogy azt várhatták: az olasz autó versenyképessége elmarad a várakozásoktól, a négyszeres világbajnok pedig eleinte nehezen tartotta maga mögött fiatal csapattársát, Charles Leclerc-t, és rendszeresen elkövet kisebb-nagyobb vezetői hibákat is.

Bernie Ecclestone már a szezon elején felvetette, hogy Vettelnek lassan elege lehet a Forma-1-ből, ő maga is elismerte, hogy nem tetszik neki a világbajnokság irányvonala, és az elmúlt hetek során több ország sajtója is felkapta, hogy a német pilóta a szezon végén szögre akaszthatja a sisakját, a 2020 végéig érvényes szerződése ellenére is.

Nem adja fel Forrás: AFP/Yann Coatsaliou

Vettel azonban az Auto Bild hasábjain ezt határozottan tagadta: „Nem tervezem, hogy távozom. Még mindig nagyon élvezem a Forma-1-et, és van még teendőm a Ferrarinál” – utalt arra, hogy pályafutásának további nagy célja egy újabb világbajnoki cím megnyerése a Scuderia versenyzőjeként.

Csapatfőnöke, Mattia Binotto nem ennyire optimista. A Ferraritól és általában az F1-es istállóktól szokatlanul őszinte nyilatkozatban elismerte: „Pillanatnyilag nem vagyunk eléggé versenyképesek, és egyelőre nem is várhatók olyan fejlesztések az autóra, amelyek jelentős hatást gyakorolnának a szezon eleje óta tapasztalt problémáinkra.”

Nem jönnek rá az SF90 titkára Forrás: AFP/Boris Horvat

Vettel a német szaklapnak azt mondta, az SF90-est továbbra is jó autónak tartja, „de még mindig ismerkedünk vele, és az idei szezon során nehezebbnek találjuk, hogy működtessük a gumikat, e téren a többiek jobban szerepelnek” – utalt a Mercedesre. Kijelentette, minden alkalommal tanulnak új dolgokat, és ez a következő szezonra készülő Ferrari szempontjából is előnyös.

Korábbi csapatfőnöke, Gerhard Berger szerint Vettel ugyanolyan keményen dolgozik, mint egykoron Michael Schumacher tette, de nem tud olyan elkötelezettséget követelni a kulcsfiguráktól, mint elődje.

„Most meg 100%-ig arra összpontosít, hogy bizonyítsa, még mindig ő az elsőszámú pilóta – vélte a Toro Rosso egykori résztulajdonosa a La Gazzetta dello Sportban. Berger hozzátette: „Vettelnek nyugodt környezetre van szüksége, és arra, hogy otthon érezze magát. Pillanatnyilag küszködik, és nem tud 110%-ot nyújtani. Már [Daniel] Ricciardo ellen is ez volt a helyzet.”