Sainz: James Key nagy kincs lesz a McLarennek

Forma-1, James Key, Carlos Sainz, Scuderia Toro Rosso, Osztrák Nagydíj 2015
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 19: James Key of Great Britain and Carlos Sainz of Spain both of Scuderia Toro Rosso during practice for the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 19, 2015 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150619-00317 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A McLaren istálló új technikai igazgatója, James Key a Bahreini Nagydíj hétvégéjén teljesíti első éles bevetését a csapat színeiben. Az alakulat vezetője, Zak Brown sokat vár tőle.

Több hónapos kényszerszabadság után végre munkába állt a McLarennél a Toro Rossótól elcsábított technikai igazgató, James Key. A faenzai istálló nehezen engedte el a szakembert, akinek a vezetése alatt több versenyképes autót is épített, de hosszú huzavona után végül sikerült megállapodást elérni

Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke elárulta, egyelőre akklimatizálódnia kell az új technikai igazgatónak, mielőtt teljesen beleásná magát a munkába. „Még nagyon az elején járunk. James csak hétfőn kezdett, kedden eljött velem a stratégiai munkacsoport megbeszélésére, azóta itt van (Bahreinben)."

Key és Sainz már a Toro Rossónál megismerte egymást Forrás: Getty Images/Red Bull Content Pool/Peter Fox

„Azt hiszem, egyelőre csak megfigyel, hogy jól megismerje a csapatot. A tavalyi év közepe óta történt nálunk néhány változás. Nagyszerű, hogy őt is a fedélzeten üdvözölhetjük.

Brown szerint Key feladata az lesz, hogy „gyors autót gyártson sok ember összehangolásával."

A technikai igazgatónak valószínűleg nem lesz túl sok időre szüksége, amíg megtalálja az összhangot új környezetével, ugyanis ismerős arcokkal is találkozik majd. A csapat szintén új szerzeménye, Carlos Sainz már dolgozott a brittel együtt a Toro Rossónál.

Sainz elárulta, hogy néhány napja Key-jel ebédelt, és hosszasan beszélgettek. „Ezen a héten kezdett, és együtt voltam vele a gyárban. – mondta Sainz. – A szimulátorban dolgoztam, és részt vett utána a megbeszélésen. Sok emberrel egyeztetett éppen úgy, ahogy én tettem tavaly év végén. Nagy kincs lesz a csapat számára."

James Key már a McLaren uniformisában

Key nem az egyetlen új arc a McLaren-csapatnál. A brit istálló januárban csábította magához Andreas Seidlt, aki az ügyvezető igazgatói pozíciót foglalja majd el. A német legutoljára a Sportautó-világbajnokságban dolgozott a Porschénál, ami hírnevet hozott számára. Seidl nem először fog azonban a Forma-1-ben dolgozni, ugyanis 2000 és 2009 között a BMW alkalmazásában állt.

„(A szerződtetése) egy újabb fontos lépés a teljesítményünk javításához, illetve mutatja az elköteleződésünket a Forma-1 felé" – mondta Brown.

Gil de Ferran, aki a tavalyi esztendő közepén szegődött a McLarenhez, továbbra is a csapat sportigazgatója marad, a McLaren Racing különböző programjait koordinálja. Miután Seidl megérkezett a csapathoz, és megtalálta a pontos helyét a szervezetben, Ferran szerepe módosulni fog, amiről Brown egyelőre nem árult el többet.