Vágólapra másolva!
Az idénynyitó Ausztrál Nagydíj előtt is kerülték az élpilóták a várható erőviszonyok boncolgatását, de Lewis Hamilton kitart amellett, hogy a Mercedesnél javulniuk kell.

Az F1-es szezon kezdetén természetes, hogy mindenkit a várható erőviszonyok foglalkoztatnak, most viszont a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés, hiszen a tesztelés alapján nem igazán lehet tisztán látni a csapatok sorrendjével kapcsolatban. A közvélekedés szerint a Ferrari gyorsabb a Mercedesnél, de ezt az olaszok tagadták.

Lewis Hamilton viszont úgy vélte, szerinte nem nehéz olvasni a teszteredményekből, azt viszont ő sem tudja pontosan, hogy ki, milyen programot futott a tesztnapok során. Az ötszörös világbajnok szerint az időmérő már jobb képet ad a helyzetről. „Azt viszont elmondtuk, hogy munka vár ránk, és nem beszéltünk badarságokat. Akad teendőnk” – szögezte le.

Hamilton és Vettel kézfogása a szezon előtt Forrás: AFP/William West

„Toto [Wolff] mozgósította a sereget, mindannyian összeültünk, és lenyűgöző volt látni, mennyire elszánt mindenki a munkája és a versenyzés iránt. Javulni akarnak, és jobb munkát végezni. Tudják is, hol lehet fejlődni, és ezt nagyon jó látni. Én pontosan tudom, hogy ők a katonák. Az igazi harcosok a csapatban, és azt is, hogy mindent meg fognak tenni a fejlődésünk érdekében.”

Hamilton szerint Valtteri Bottasszal jó csapatot alkotnak, és „ami nincs elromolva, azt nem kell megjavítani.”

A brit pilóta az Autosport kérdésére leszögezte, fejlesztéseket nem vittek Ausztráliába, de kiismerték a teszten is használt autójukat, ettől függetlenül kíváncsian várja a Red Bull és a Ferrari újdonságait. Legfőbb ellenfele, Sebastian Vettel úgy vélte, „most mindenki egyszerre préda és vadász is”, és bár ő egyik szerepet sem érzi magáénak, remélte, hogy hamarosan ők kerülnek majd a célkeresztbe.

Verstappen és Hamilton a sajtótájékoztatón Forrás: AFP/William West

„Tavaly a téli tesztelés nem ment jól, és gondjaink voltak az autóval, de szerencsénk volt a versenyen, és a Safety Car révén megszereztük a győzelmet. Ebből a szempontból felkészültebbek vagyunk, most nincs semmi gondunk, az autó tökéletesen működik, de így is kemény hétvége vár ránk, mert ilyenkor az ember mindig kissé feszült, mert nem tudja, hol is tart pontosan.”

Érdekes lesz látni, hogy a korábban nem sokra tartott Honda-motorral a Red Bull bele tud-e szólni a küzdelembe. Max Verstappen szerint jól sikerült a felkészülésük.

„Nem volt sok gondunk, örültem, hogy minden jól működött – árulta el. – A tervezett etapok nagy részét teljesíteni tudtam, ez nagyon pozitív, de a teljesítményt nehéz még megítélni. Egyáltalán nem volt időm éles köröket futni, de így is elégedettek vagyunk azzal, amit elértünk” – mondta, és hozzátette, az új erőforrás integrálása sem okozott gondot a csapatnak.