Verstappen: A Honda beváltja, amit ígért a Red Bullnak

Forma-1, teszt, Barcelona, 6. nap, Max Verstappen, Red Bull Racing
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during day two of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 27, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YJMV6ZKN1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Max Verstappen őszintének és nyitottnak nevezte a Red Bull új motorbeszállítóját, a Hondát. Az ifjú pilóta örül, hogy a japánok mindent teljesítenek, amit megígérnek a csapatának.

Azután, hogy tizenkét éven át a Renault erőforrásait használta, a Red Bull a 2019-es szezontól a Honda motorjára váltott. A világbajnoki címre törő csapat biztató téli teszteket zárt az új partnerével, az erőforrás nem produkált komolyabb műszaki hibákat a nyolc nap során.

A Red Bull az elmúlt években sokszor mutogatott a Renault-ra, a sikerek elmaradását legtöbbször a francia motorgyártó mulasztásainak tulajdonította. Az erőforrás fejlesztésével kapcsolatos célok sokszor csak ígéretek maradtak, és a pályán mért eredmények gyakran elmaradtak a várt fejlődési lépésektől.

Verstappen a barcelonai tesztelésen Forrás: Mark Thompson/Getty Images

„Minden megvalósult, amit megígértek. Örülök ennek – utalt Verstappen a Hondára. – Eltérő volt az elmúlt évekhez képest. Nagyon nyitottak és őszinték. Amit megígérnek, azt teljesítik is. Ez így korrekt.”

Miután mind a két motorral van most már tapasztalata, Verstappen elárulta, hogy a két erőforrás között jelentős különbségek mutatkoznak,

mind a kettőnek megvannak a másikkal szemben a saját erősségei és gyengeségei. „Ez egy teljesen más motor. Eltérő, ahogyan működik, ahogyan a gázpedált kell használni, másmilyen a sebességváltás is. Ég és föld a különbség.”

Jobban megy a fejlesztés

Az ötszörös futamgyőztes kiemelte, hogy a Honda határokat nem ismerve dolgozik a próbapadon annak érdekében, hogy minél hamarabb győzelemhez segítse a Red Bullt.

Verstappen és Christian Horner tavaly sokszor volt elégedetlen Forrás: Mark Thompson/Getty Images

A korábbi motorbeszállító, a Renault számára az elmúlt években az is nehézséget okozott, hogy a Red Bull a gyári csapatétól eltérő üzem- és kenőanyagokat használt, így meg kellett osztaniuk a próbapados tesztekkel töltött időt.

„Sokat dolgoznak a próbapadon, sokkal többet, mint azt mi régebben tettük. Ez pozitív lépés. Tulajdonképpen nincs korlátozás e téren. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy nyerjenek, remélhetőleg már ebben a szezonban (sikerül ez).”