Tűz ütött ki a McLaren garázsában

Forma-1, teszt, Barcelona, Carlos Sainz, McLaren Racing
Carlos Sainz Jr from Spain with 55 Mclaren F1 Team - Renault MCL34 in action at the pitlane during the Formula 1 2019 Pre-Season Tests at Circuit de Barcelona - Catalunya in Montmelo, Spain on February 18, 2019. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A McLaren három munkatársa orvosi ellátásban részesült, miután tűz ütött ki az F1-es csapat garázsában, Barcelonában.

Az F1 első négy hivatalos tesztnapja után is folytatta a munkát Barcelonában a McLaren-csapat, ami a Williams és a Racing Point társaságában filmforgatást végzett. Ennek keretén belül a csapatok autói egyenként maximum 100 kilométeres távot tehetnek meg demonstrációs célokra készített gumikkal, ennek ellenére az istállók gyakran tesztelés céljára is használják az alkalmakat.

Nem tudni pontosan, hogy a McLaren milyen programot bonyolított, de a csapat közleménye szerint „kisebb tűz” alakult ki a csapat garázsában, amit „gyorsan eloltottak”. Ennek ellenére három munkatársukat a pályakórházban orvosi ellátásban kellett részesíteni, de „őket is gyorsan kiengedték.”

Carlos Sainz, a McLaren garázsában Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A wokingi istálló nem közölte, hogy mekkora a kár, de később elárulták, hogy az autójukat szétszedték, és megállapították, hogy az nem sérült meg, valamint azt is, hogy a történtek nem befolyásolják a részvételüket a kedden kezdődő, újabb négynapos tesztidőszakon. A McLaren az első négy nap során megbízhatóan működött, a nagyfeszültségű rendszereik nem produkáltak látványos rendellenességeket.

Barcelonában néhány évvel ezelőtt, a 2012-es Spanyol Nagydíj után is tűzeset történt,

akkor a futamot meglepetésre megnyerő Williams garázsa gyulladt ki, a pályafutása egyetlen F1-es győzelmét megszerző Pastor Maldonado és részt vett az evakuálásban. Azt a tűzesetet kigyulladó üzemanyag okozta, az FIA azóta szigorította a tankolásra vonatkozó előírásokat, és 2019-től ezeket a teszteléseken is alkalmazni kell.

Jól mentek a teszten Forrás: NurPhoto/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

A McLaren éppen pénteken jelentette be, hogy megállapodtak a Toro Rossóval, ennek értelmében új technikai igazgatójuk, James Key az Ausztrál Nagydíj után, 2019. március 25-én csatlakozhat a wokingi csapathoz, ahol az új csapatfőnök, a Porschétől érkező Andreas Seidl 2019. május 1-jén áll munkába.