Vágólapra másolva!
A Ferrari tűnt a legjobbnak a 2019-es Forma-1-es előszezon első teszthete után, a vörösök versenyzője azonban igyekezett lehűteni a kedélyeket, mondván ők és a riválisok is altatnak.

A Ferrari szemmel láthatóan nagyon jó formában kezdte a 2019-es előszezont, az első teszthéten rengeteg kört tettek meg a vörösök, szám szerint 598-at, ami csak 12-vel marad el a szintén nagyon szorgalmas Mercedes mögött. Annak ellenére, hogy az összesített köridőtáblázaton csak az ötödik helyen zártak, a legtöbben a maranellóiakat tartják jelenleg a legjobbnak, többek között a Mercedes és a Red Bull is erről beszélt. Charles Leclerc, a Ferrari 21 éves ifjú titánja azonban óvatosan bánna az ilyen kijelentésekkel, mondván senki, köztük ők maguk sem mutatták még meg a valós sebességüket.

Leclerc az első heti utolsó tesztnapon 138 kört pakolt a Ferrari SF90-be Forrás: @CALLO ALBANESE/Rudy Carezzevoli Photographer

Leclerc – akárcsak Sebastian Vettel – két teljes napot tesztelt a héten, ezalatt pedig látszólag semmilyen műszaki problémával nem szembesült. Legjobb körideje ugyan csak a 8. helyre elég a heti összesítésben, ő volt a leggyorsabb a C3-as, sárga oldalfalú keveréken. Mindezek ellenére úgy véli, nem érdemes az erőviszonyokat tippelgetni.

– nyilatkozta az első heti tesztelés utolsó, csütörtöki napján. – Nem tudjuk, hogy a riválisok mennyire altatnak, majd az első versenyen meglátjuk. A legfontosabb most az, hogy elvégezzük az adott napra tervezett programot, ezt meg is tettük, úgyhogy boldogok vagyunk.”

A helyszínen tartózkodó szakértők többsége a pálya mellől figyelve az autókat kiemelte, hogy a Ferrari hihetetlenül stabilnak tűnik, ami a motorüzemmódok és üzemanyagszintek ismerete nélkül is jó jel.

Leclerc az utolsó tesztnapon megerősítette, hogy nagyon könnyen vezethető az SF90, ami a 2018-as Ferrari továbbfejlesztett változata, ezt pedig érezni is rajta menet közben.

Nemcsak kívülről tűnik annadk, belülről is könnyedén vezethető az új Ferrari Forrás: @CALLO ALBANESE/Rudy Carezzevoli Photographer

A monacói pilóta minden idők második legfiatalabb Ferrari-versenyzője, akárcsak Vettelnek, neki is nagy álma vált valóra azzal, hogy a Scuderiához szerződhetett. Ennek ellenére a teszten már nem foglalkozott ezzel.

Az eredmények? Nem igazán koncentrálok rájuk, helyette magamra figyelek, arra, hogy a legjobbamat próbáljam nyújtani, és minden körben fejlődjek. Meglehetősen biztos vagyok benne, hogy az eredmények előbb-utóbb jönni fognak.”

A Ferraritól természetesen mindenki világbajnoki címet vár az idén, Leclerc-től pedig azt, hogy megszorongassa Vettelt, vagy akár ő maga küzdjön meg a Mercedesekkel.

Többen már azon sem csodálkoznának, ha rögtön az első versenyen, Ausztráliában megszerezné pályafutása első győzelmét, szerinte ezen azonban még korai elmélkedni.

„Nem szeretném a fejembe venni, hogy »oké, meg kell nyernem az első versenyt«. Jelenleg nem erre gondolok, csak annyit szeretnék előrelépni az első futamig, amennyit csak lehet, és olyan kényelmesen szeretném magam érezni a csapatban, amennyire csak lehet.”