Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo már az első tesztnap előtt kipróbálhatta új istállója, a Renault új versenyautóját, pedig a csapatfőnök a bemutatón még aggódott, hogy nem lesznek készen időre.

Hétfőn indul az F1-es tesztelés Barcelonában, de a csapatok már javában végzik autóik bejáratását Európa-szerte, különböző helyszíneken. A Williams elcsúszott, ők szinte biztosan nem tudják kipróbálni a 2019-es modellt a hétfői nap előtt, és úgy tűnt, hogy a Renault is hasonló sorsra jut, de végül szombaton délután az RS19-es is pályára lépett.

Az új autót a csapat friss igazolása, Daniel Ricciardo vezethette, amit a Renault Twitter-csatornáján rögtön meg is örökítettek. Ricciardo érkezését nagyon várták a csapatnál, hiszen egy hétszeres futamgyőztes pilótáról van szó, aki ráadásul a mezőny egyik legjobbja az előzések terén is. Még a korábbi Le Mans-i 24 órás-győztes Nico Hülkenberg is Ricciardóhoz méri magát.

„Előre akarok lépni – idézte Hülkenberget a Racefans az autó bemutatója kapcsán. – Tavaly nem mindig voltam elégedett azzal, amit elértünk, ezért szeretnék haladást látni. Végül is, egy olyan autóra vágyom, amivel végre felállhatnék a dobogóra. Nyilván, dolgozunk ezen, de az is fontos, hogy most egy bizonyított, futamgyőztes pilóta a csapattársam.”

Hülkenberg szerint a Ricciardo ellen elért eredményei „bizonyos szempontból meghatározzák a sportolói jövőmet”, ebben az is a segítségére lesz, hogy az idei autót kifejezetten úgy fejlesztették, hogy figyelembe vették az átlagosnál magasabb testalkatát is, így kényelmesebben elfér a 2019-es Renault-ban.

Ricciardo nemrég a BBC-nek elárulta, az is közrejátszott az átigazolásában, hogy szerinte a Red Bullnál egyformán hibásnak tartották őt és Max Verstappent a tavalyi bakui baleset miatt, ő azonban ezzel nem értett egyet. A Renault-nál azt reméli, hogy hasonló helyzetbe kerülhet, mint Lewis Hamilton a Mercedesnél, és a középszerű csapat az ő pályafutása alatt érik igazi győztessé.