Megint egy Schumacher állhat a balhés Red Bull-tehetség útjába

Super Formula, Daniel Ticktum, Team Mugen
Dan Ticktum #15 Team Mugen, poses during round four of the Super Formula series at Fuji Speedway on July 6-8, 2018. // Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool // AP-1W6Z69SFS2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Daniel Ticktum rajthoz áll az ázsiai F3-as téli bajnokság futamain, hogy összeszedje az F1-es jogosítványhoz szükséges pontokat. Az ellenfelei között David Schumacher is ott lesz.

Mick Schumacher megtáltosodása miatt lemaradt az F3-as Európa-bajnokság tavalyi összetett győzelméről a Red Bull brit tehetsége, Daniel Ticktum, aki így nem tudott elég pontot gyűjteni ahhoz, hogy már az idei szezonra megkapja az F1-es induláshoz szükséges jogosítványt, a szuperlicencet.

Ticktum dúlt-fúlt, annyira kiborult, hogy a Red Bull csapatfőnökének kellett helyre tennie őt, mielőtt bejelentették, hogy Danyiil Kvjat csapattársa a Formula-E-ből az utolsó pillanatban kiszabadított Alex Albon lesz. Legalábbis a szezon elején, mert Ticktum indul az ázsiai F3-as bajnokság mezőnyében, és ha megnyerné a három fordulóból és kilenc futamból álló sorozatot, megkapná az F1-es jogosítványt.

Ticktum a Super Formulában folytathatja, de az F1-ben is kiköthet Forrás: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

A minibajnokság a hétvégén, január 13-án indul és február 24-ig tart, Ticktum a neves Hitech GP-csapatnál versenyez majd, először a thaiföldi Chang International Circuiten, majd két forduló erejéig Malajziában, a korábbi F1-es pályán. „Nagyon várom már, hogy részt vegyek – mondta. – A legfőbb ok, hogy megszerezzem a szuperlicenchez a pontokat, de

Ticktumot a Red Bull nem az F2-be, hanem a japán Super Formula-bajnokságba nevezte be 2019-re, egyebek mellett itt pallérozódott Pierre Gasly is, mielőtt behívták a Toro Rossóhoz. Ticktum is ebben reménykedhet, és jó esély van arra, hogy ha az első futamok után a Red Bull elégedetlen Kvjattal vagy Albonnal, akkor a brit fiatalt katapultálják az F1-be.

David Schumacher 2017-ben kezdett F4-es autót tesztelni édesapja csapatánál Forrás: US Racing

Ehhez azonban először meg kell nyernie a bajnokságot, ami várhatóan nem lesz nehéz, mert a mezőny nem kifejezetten erős. A hazai szurkolók számára Jack Doohan neve lehet ismerős, aki a korábbi gyorsaságimotoros legenda, Mick Doohan fia, szintén Red Bull-tehetség, de indul a versenyeken Ralf Schumacher fia, David Schumacher is.

Keszthelyi Vivien révén magyar résztvevője is lesz a versenyeknek,

a sportautókat formulaautóra cserélő hölgy a BlackArts Racing színeiben áll rajthoz, ezzel készülve a szintén F3 alapú W Series-re. A női bajnokság egyelőre 55 fős szűkített keretet jelentett be, az európai sorozat májusban indul a DTM betétfutamaként, addig további selejtezőkön dől el, hogy kik jutnak be a 18 fős mezőnybe.