Telefonos applikációval tisztelegnek Schumacher pályafutása előtt

Forma-1, Michael Schumacher, Scuderia Ferrari, Jerez teszt 2006
(FILES) In this file photo taken on October 12, 2006 seven-time world Formula One champion German Michael Schumacher is pictured at the wheel of his Ferrari during a training session at the Jerez recetrack. - Absolute reference of the Formula 1, Michael Schumacher, will turn 50 years old on January 3, 2019. The seven-time world champion was victim five years ago, on December 29, 2013 of a ski accident, leaving him in a precarious state of health. The family never wanted to communicate on the matter but according to renowned neurologists, the German pilot, technically out of the coma, might be in a vegetative state. (Photo by JOSE LUIS ROCA / AFP)
Vágólapra másolva!
Michael Schumacher január 3-án lesz 50 éves, ebből az alkalomból pedig különleges telefonos alkalmazást készíttetett a családja, amelyben szinte minden benne lesz, ami a hétszeres világbajnok karrierjével kapcsolatos.

Hamarosan elérkezik a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher 50. születésnapja, amelyre a német legenda családja különleges telefonos applikációval kedveskedik a rajongóknak. Azonban nemcsak ők, hanem az egész Forma-1 kiemelten kezeli majd ezt az évfordulót, a Liberty Media ráadásul nemcsak egyetlen napot, hanem egy egész hetet szentel majd a Ferrari, a Mercedes és a Benetton korábbi sztárjának, a maranellóiak pedig különleges kiállítást nyitnak.

Schumacher kivételes pályafutása bele lesz sűrítve egy telefonos alkalmazásba Forrás: AFP/Jose Luis Roca

Egy másik, sokkal szomorúbb évfordulóhoz is elérkeztünk, a mai napon, december 29-én volt 5 éve, hogy Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett a francia Alpokban. Azóta teljesen visszavonult a nyilvánosságtól, az állapotáról semmilyen információt nem közöl a családja, de feltehetően járni és beszélni sem tud.

A január 3-án érkező applikáció egyfajta emlékmű lesz a rekordbajnok pályafutása előtt, a segítségével virtuális sétára mehetnek a rajongók a Schumacher relikviáit és egykori autóit felvonultató kölni kiállításon, valamint a kerpeni gokartpályán, ahol minden elkezdődött.

Emellett a hétszeres bajnok egykori autóinak 3D-s képeivel, motorhangjával és technikai adataival, Schumacher statisztikáival és rekordjaival, valamint Forma-1 előtti pályafutásával is megismerkedhetünk. Az applikáció mellé jön ráadásul még egy, a Schumoji, amelyben Mick és Michael Schumacher emojiait tölthetik majd le a rajongók. A két alkalmazásból befolyt összeg teljes egészében a Keep Fighting alapítványé lesz.

Schumacher hivatalos Twitter-oldala már képet is közölt a január 3-án érkező applikációról

A család és a rajongók mellett az F1 közösségi oldalai is tele lesznek Schumacherre emlékező tartalmakkal, többek között exkluzív interjúkkal azokkal, akik szorosan végigkísérték a legenda karrierjét. „Sokat gondolunk rá – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a Reutersnek. – Kivételes sportember volt, hétszeres világbajnokként mindenkinek hiányzik a paddockban, ahogy nekünk is tanácsadóként. Olyasvalaki, akire felnézünk. Reméljük, hogy pozitív irányban halad a felépülése, mert ez a legfontosabb.”

Az F1 mellett a Ferrari is készül, külön kiállítást szentel legsikeresebb pilótájának. A kiállítás január 3-án, Maranellóban nyílik meg.

„Mindent megnyertünk Michaellel, munkakapcsolatból pedig hamar barátság lett” – nyilatkozta Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke.

Mick éppen, hogy megszületett, amikor az egész család eljött hozzám nyaralni. Nyár volt, jöttek a szúnyogok, Michael pedig ötpercenként rohant a gyerekhez, nehogy megcsípje egy. Elképesztett, hogy mennyire figyelt a részletekre. Ő már a Ferari DNS-ének része."