Vágólapra másolva!
Miközben Bottas nem tudott a világbajnok csapat által megkövetelt színvonvalon teljesíteni, az istálló támogatását élvező Ocon nyomatékosította, hogy ő képes javulni abban, amiben kell.

A Mercedes egyre több olyan üzenettel és célzással bombázza Valtteri Bottast, hogy ha nem nő fel tartósan Lewis Hamilton szintjére, a harmadik szezonja lesz az utolsó a csapatnál. A finn versenyző idén egyszer sem nyert – bár néhány sansza volt rá –, és elég egyértelműnek látszik, ki ülhet a helyére 2020-ban, amennyiben nem kapja össze magát: Esteban Ocon.

A francia önhibáján kívül kiszorult a mezőnyből, ám a Mercedes nem veszi le róla a kezét, és úgy érzi, teljesítette a felé támasztott legfőbb elvárást, ami az időmérős forma javítása volt a Force Indiánál.

Esteban Ocon 2018-ban a Force Indiánál versenyzett, 2020-ban mehet a Mercedeshez? Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Rutinos csapattársát, a mexikói Sergio Pérezt 16:5-re kalapálta el az időmérőkön, ez a tízcsapatos mezőnyben

a negyedik helyre volt elég a házon belüli dominanciát tekintve

– a Mercedesnél Hamilton 15:6-ra verte Bottast.

"Azt hiszem, a Mercedes azt akarta látni, hogy a pilótáik erősek legyenek az időmérőkön. – mondta Ocon. – Mindegyik kategóriában fontos elölről rajtolni, főleg nekünk, mert ilyen aerodinamika mellett nagyon nehéz előzni. Sokat segít [a jó rajtpozíció], és elégedett vagyok a fejlődésemmel."

"Az időmérőkön voltam a legerősebb, sokszor lettem hatodik, hetedik, nyolcadik."

"A versenytempóm a kezdetektől fogva tűrhető volt az F1-ben, de megtanultam, hogy ha nem onnan indulok, ahová az autóm való, akkor nehéz felzárkózni oda."

Belgiumban a vizes pályán a 3. rajtkockát is sikerült megszereznie. Egy éve 13:7-re kikapott Péreztől a kvalifikációkon.