Hivatalos: Mick Schumacher az F2-ben indul jövőre

Formula 3 - Mick Schuhmacher Sports motor rallying motorsport lsw
14 October 2018, Baden-Wuerttemberg, Hockenheim: Motorsport: FIA Formula 3 European Championship, 3rd race, at the Hockenheimring. The German racing driver Mick Schumacher from the Prema Powerteam is sitting in the race car before the race. Photo: Uwe Anspach/dpa
Vágólapra másolva!
Mick Schumacher a Forma-1 közvetlen előszobájában folytatja autóversenyzői pályafutását, már a héten teszteli 2019-es autóját.

Sokan gyakorlatilag kész tényként kezelték már egy ideje, és a legvalószínűbb lépésnek is ez tűnt, most azonban hivatalossá is vált, hogy Mick Schumacher 2019-től a Forma-2-ben folytatja autóversenyzői pályafutását. A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia ezzel a száguldó cirkusz közvetlen előszobájába lép fel azzal a csapattal, amellyel az idén megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot. Az ifjabbik Schumacher 2016-ban kezdte meg együttműködését a Premával, egy szezon F4-es szereplés után az elmúlt két idényben az F3-ban versenyzett az istállóval.

Mick Schumacher jövő évi munkaszköze mellett

A Prema Forma-2-es története nem nyúlik vissza régre, ennek ellenére jól cseng a neve, noha a 2018-as szezonban rosszabbul szerepeltek, mint egy évvel korábban, amikor

Charles Leclerc személyében ők adták a bajnokot a sorozatnak, az istállók versenyében pedig a másodikok lettek.

Az idén a holland Nyck de Vries és az indonéz Sean Gelael alkotta a gárda pilótapárosát, előbbi volt az eredményesebb, 3 győzelmet, 1 pole pozíciót és 5 leggyorsabb kört ért el. A pontversenyben – akárcsak a csapat – a negyedik helyen zárt.

„Nagyon várom már, hogy a következő szezont a Forma-2-ben töltsem a Premával, szerintem ez egy logikus lépcsőfok a karrieremben, mert tovább szeretném fejleszteni a vezetői képességeimet és a technikai tudásomat” – állnak Schumacher szavai a csapat közleményében.

Mick is posztolta a videót, amellyel a csapat bejelentette a Forma-2-es szereplését

„Nem tudom eléggé megköszönni a Prema családjának, amit csapatként együtt elértünk, különösen az idén, ahogy folytattuk a közös fejlődést. Izgatott vagyok, hogy már az abu-dzabi teszten vezethetem az autót."

A kétnapos Forma-1-es gyakorlást ugyanis a Forma-2-esek szezon utáni tesztje követi Abu-Dzabiban november 29-én és 30-án, amelyen már Schumacher is ott lesz a mezőnyben.

„Büszkén köszöntjük Micket a Forma-2-es csapatunkban – mondta René Rosin, a Prema Racing csapatfőnöke. – Hihetetlenül tehetséges és elhivatott pilóta, öröm vele dolgozni, alig várjuk, hogy elkezdjük a közös kalandot.

Izgatottak vagyunk a karrierjének új fejezete miatt, valamint boldogak, hogy a részesei lehetünk."

Leclerc 2017-ben F2-es bajnok lett a Premával, 2018-ban már a Saubernél versenyzett az F1-ben Forrás: Ferrari

A Premánál korábban olyan, később az F1-be jutott versenyzők fordultak meg, mint Robert Kubica, Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Antonio Giovinazzi, Kobajasi Kamui, Roberto Merhi, Lucas di Grassi, és a már említett Charles Leclerc.

Schumachert korábban a Toro Rosso Forma-1-es csapatával is szóba hozták, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azonban tagadta, hogy felvették volna a kapcsolatot a 19 éves versenyzővel. Az F1 több csapatfőnöke, korábbi pilóták és ismert személyek is egyetértettek abban, hogy Michael Schumacher fiának még tapasztalatot kell szereznie, mielőtt a királykategóriába lépne.