A Red Bull csapatfőnöke kiosztott mindenkit, akit ért

Forma-1, Cyril Abiteboul, Christian Horner, Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 23: Renault Sport F1 Managing Director Cyril Abiteboul and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner in the Team Principals Press Conference during practice for the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 23, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1XKRMYZN52111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Christian Hornernek már kicsöngettek az FIA pénteki sajtótájékoztatóján, mindenkihez volt egy keresetlen szava, akire valamiért neheztel.

A Red Bull csapatfőnökére, Christian Hornerre gyakran lehet számítani, ha vitriolos odamondogatásra van szükség, főleg, ha „kedvence”, Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke is érintett. Horner a két fél 12 éves együttműködésének lezárása apropóján sem hagyta ki a lehetőséget, hogy belerúgjon Abiteboulba, aki jövőre a Red Bulltól távozó Daniel Ricciardo főnöke is lesz.

„Ez kissé kínos, mert pont itt ülök Cyril mellett, aki mindkét tényezőt elviszi a hétvége után – utalt Horner a motorra és Ricciardóra. – Kezdem a Renault-val: 12 évet töltöttünk együtt, Cyril még a teát főzte, amikor először elkezdtük Flavio [Briatoréval]…” – utalt a korábbi csapatfőnökre, akivel a Red Bull menedzsmentje sokkal jobban ki tudott jönni.

Abiteboul és Horner nem állhatja egymást Forrás: Lars Baron/Getty Images

Abiteboul jobb híján annyit mondott, hogy Horner „mindig kedves”, és valószínűleg valami hasonlót gondolt Toto Wolff is, amikor szúrósan nézve, de inkább szó nélkül hagyta, ahogy Horner rúg még egyet Esteban Oconba a Brazil Nagydíjon történt ütközés miatt. Wolff megerősítette, hogy Ocon jövőre a Mercedes tartalékpilótája lesz, hogy felkészítsék egy 2020-as visszatérésre.

Hornernek több sem kellett, és azt mondta: „Segítene, ha meg tudnák mutatni neki, mit jelentenek a zászlók” – célzott arra, hogy Ocon és Max Verstappen akkor ütközött, amikor a francia pilóta megpróbálta volna visszavenni a körét a Red Bull pilótájától (bár ilyenkor nem lobogtatják neki a kék zászlót).

Nem úszta meg a csípős megjegyzést az F1 elnök-vezérigazgatója, valamint a brit miniszterelnök sem. Az Angliában működő csapatok számára egyre aggasztóbb Brexit-helyzet is szóba került a sajtótájékoztatón, ami lehetőséget nyújtott Hornernek, hogy párhuzamot vonjon az F1 és Nagy-Britannia irányítása között.

„Az Egyesült Királyságban élve minden nap együtt élünk ezzel, ezt szívjuk magunkba, ahogy Önök közül is sokan – utalt a tudósítókra. – Az ember már kezdi unni ezt egy kicsit. Akárhányszor belenézek a hírekbe, az megy, hogy van-e Brexit megállapodás vagy nincs. Theresa May nyilvánvalóan próbálja a tőle telhető legtöbbet megtenni, de nem túl jó érzékkel. Kicsit úgy, mint Chase Carey, tényleg!”