Verstappen tudta, hogy Hamilton nem fog kockáztatni a rajt után

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 28: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 28, 2018 in Mexico City, Mexico. Charles Coates/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Max Verstappen egy pillanatra elveszítette az első helyet Lewis Hamiltonnal szemben a Mexikói Nagydíj első kanyarja felé száguldva, de számított rá, hogy a címvédő nem lesz bevállalós.

Nem sikerült tökéletesen a Red Bull vasárnapja a Mexikói Nagydíjon, Daniel Ricciardo újabb műszaki hibája egy lehetséges kettős győzelemtől fosztotta meg a csapatot. Max Verstappen tegnap nagyon dühös volt a második rajtkocka miatt, ma azonban egy remek rajttal kárpótolta magát, pályafutása ötödik győzelmét azonban kissé beárnyékolta Lewis Hamilton ötödik világbajnoki címe.

Verstappen 2017 után ismét nyerni tudott Mexikóban - Galéria! Forrás: AFP/2018 Getty Images/Charles Coates

Verstappen jobban rajtolt csapattársánál, egy pillanatra Hamilton azonban elé került az egyenesben, a holland azonban rövidebbet fékezett és elsőként fordult el az első kanyarban.

Verstappen tudta, hogy Hamilton nem fog sokat kockáztatni a világbajnoki csata miatt.

„Nagyon fontos volt a rajt, nagyon mélyet kellett fékeznem, Lewis pedig természetesen nem akart semmit sem kockáztatni – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Onnantól kezdve a saját versenyemet futhattam. A mechanikus tapadásunk nagyon jó volt ma. A végén biztosra akartunk menni, hogy semmilyen probléma ne történhessen, amikor valaki ennyivel vezet, nincs nyomás, le lehet tekerni a motorokat."

Verstappen bevallotta, hogy rendkívül dühös volt az időmérő miatt és csak 3 órát aludt az éjszaka,

Christian Horner csapatfőnök pedig már a futam előtt látta rajta, hogy mindenképpen nyerni szeretne. „Max hihetetlen teljesítményt nyújtott – mondta Horner. – Ott folytatta, ahol Austinban elkezdte. Látni lehetett a szemében az elszántságot, amikor megérkezett a pályára. Beszéltünk különböző forgatókönyvekről, ő a rajtra koncentrált, és az jól is sikerült neki. Daniel kerekei túlságosan kipörögtek, és ez döntött. Lewis nem kockáztathatott sokat."

A rajtnál egy pillanatig úgy tűnt, hogy egyik Red Bull sem tud az élen maradni

Noha Verstappen beiktatott egy biztonsági kerékcserét, a Red Bull gumikezelése a legjobbnak bizonyult az élmezőnyben, Ricciardo egy cserével csinálta volna végig a versenyt, és a hajrában bekövetkezett műszaki hibájáig magabiztosan tartotta maga mögött a friss gumikon támadó Sebastian Vettelt. „A gumimenedzsment volt a lényeg, az abroncsok nagyon sérülékenyek voltak” – nyilatkozta Christian Horner.

és ez adott magabiztosságot az egy kiállásra Daniellel."

A csapatfőnök hozzátette, hogy még nem tudják Ricciardo kiesésének pontos okát, de hidraulikai hibára gyanakodnak.