Vágólapra másolva!
László Attila a német túraautó-bajnokság (DTM) júniusi futamán sérült meg, bal lábát térd alatt amputálni kellett, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség sportbírói gyűjtést indítottak neki.

Adománygyűjtés indult a német túraautó-bajnokság (DTM) magyarországi futamán súlyosan megsérült sportbíró, László Attila javára. A baleset a hirtelen érkező felhőszakadás következtében síkossá vált bokszutcában történt, amikor Lucas Auer, a Mercedes-AMG egyik pilótája nem tudott megállni a kerékcserére érkezve, és a bokszépület falának csúszva nekiment a sportbíróknak.

László Attila olyan súlyosan megsérült, hogy a gyors orvosi beavatkozás ellenére is térd alatt amputálni kellett a bal lábát. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség sportbírói kezdeményezésére a Te is Segíthetsz! Támogató Alapítvánnyal adománygyűjtés kezdődött.

László Attila az új autójával Forrás: Laszlo Attila - dogyfotok.hu/Dogyfotok.Hu

Az alapítvány elkülönített egy számlaszámot, ahonnan a befizetések teljes egészében László Attilához kerülnek, és a számlán történő pénzmozgás bármikor ellenőrizhető.

Raiffeisen Bank
Te is Segíthetsz! Támogató Alapítvány
12001008-01632015-00300007
Nemzetközi számlaszám: HU 5512 0010 0801 6320 1500 3000 07

A gyűjtés mellett a Sixt Magyarország ideiglenesen egy automataváltós autót biztosított a kisgyermekes apukának, akinek eddig tömegközlekedéssel, ráadásul egy ideiglenes végtagprotézissel kellett megoldania a mindennapokat. A cég munkatársai közül sokan érdeklődnek a technikai sportok iránt, így szinte azonnal felmerült bennük a segítségnyújtás.

A mentés pillanatai a Hungaroringen Forrás: Dömötör Csaba/Hungaroring

A DTM hungaroringi futamán egyébként nem Aueré volt az egyetlen baleset a bokszutcában. A BMW-s Bruno Spengler, valamint a szintén mercedeses Edoardo Mortara sem tudott megállni a síkos bokszutcában, előbbi a szerelőit ütötte el, utóbbi pedig csak a berendezést tarolta le. Személyi sérülés ezeknél a baleseteknél nem történt, a Hungaroring bokszutcájában található aszfaltot pedig azóta módosították. A DTM a szerződés kifutása miatt jövőre nem tér vissza Magyarországra.