Lelőttek egy rendőrt az F1-es Belga Nagydíj közelében

BELGAHOTNEWS SCHIETPARTIJ FUSILLADE
the scene of a shooting at the avenue Reine Astrid in Spa, Sunday 26 August 2018. Last night a police officer was shot dead after he responded to a call in the city center of Spa. POlice is still looking for the shooter. BELGA PHOTO KOEN BLANCKAERT
Vágólapra másolva!
Spában tüzet nyitottak a kihívott rendőrökre, az egyikük meghalt. A holland gyanúsítottat elfogták.

Lövöldözés volt múlt éjjel az F1-es Belga Nagydíjhoz közeli Spában, számolt be a vallon RTBF-re hivatkozva a holland NOS. A kisváros központjából éjszaka riasztották a rendőrséget egy szóváltás miatt, kiérkezésük után egy 38 éves rendőrt megsebesítette egy lövés, és a helyszínre helikopterrel érkező mentők már nem tudtak segíteni rajta.

A tudósítások szerint hárman ültek egy autóban, egyikük adhatta le a lövést. Spa központját az Avenue Reine Astrid környékén lezárták, de korán reggel feloldották a korlátozásokat.

Lezárták a környéket Forrás: BELGA/AFP/Koen Blanckaert

A rendőrség hajtóvadászatot indított a tettes után, helikopterrel is pásztázták a környéket, beleértve a környékbeli erdőket is. A délelőtt során itt fogták el a gyanúsítottat, egy 26 éves holland férfit, akinek Ivo a keresztneve, és maga is súlyosan megsérült.

A történtek után a belga belügyminiszter, Jan Jambon részvétet nyilvánított az elhunyt családjának, támogatásáról biztosította a helyi rendőröket, és a Twitteren „drámai esetről” írt.

A hétvégén zajló Belga Nagydíj az idei F1-es világbajnokság 12. fordulója, az utolsó előtti európai versenyhétvége a 2018-as szezon során. Két pilóta számára is hazai verseny, a belga Stoffel Vandoorne a McLaren színeiben versenyez, a Belgiumban született, de holland nemzetiségű Max Verstappen a Red Bull pilótája, miatta hollandok tízezrei utaztak el a versenyre.