Megerősítették, Gasly érkezik Ricciardo helyére a Red Bullhoz

Forma-1, Max Verstappen, Pierre Gasly
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 01: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Pierre Gasly of France and Red Bull Racing look on from the pit wall during day one of F1 in-season testing at Hungaroring on August 1, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1SSVVMCU52111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően a francia Pierre Gasly veheti át Daniel Ricciardo helyét a Red Bullnál. A Toro Rossótól előléptetett tehetség Max Verstappen csapattársa lesz.

Hétfőn este a Red Bull bejelentette, hogy a francia Pierre Gasly lesz Max Verstappen csapattársa a 2019-es szezontól. Gasly tavaly került be a Forma-1 vérkeringésébe a Toro Rosso pilótájaként, előtte 2013-ban Formula Renault 2.0 bajnok lett, majd versenyzett a World Series Formula Renault 3.5-ben, a GP2-ben és 2015 óta a Red Bull tartalékpilótájaként is dolgozik.

Gaslynak sokáig nem maradt hely a Red Bull F1-es csapatainál, ez lehetővé tette a számára, hogy a Super Formula bajnokságban jó kapcsolatot alakítson ki a Hondával, amit előléptetése után az idei Bahreini Nagydíjon egy 4. hellyel hálált meg. A francia versenyző egyértelműen legyőzte csapattársát, a korábbi sportautó-világbajnok Brendon Hartley-t.

Verstappen és Gasly, a Red Bull 2019-es pilótapárosa Forrás: 2017 Getty Images/Charles Coates

„Mióta Pierre elfoglalta a Forma-1-es ülést a Scuderia Toro Rossónál nem egészen egy évvel ezelőtt, bizonyította a kétségtelen tehetségét, amit pályafutása korai szakasza óta a Red Bull gondoz” – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. – Lenyűgöző idei teljesítményei a Honda motoros csapattal csak javították a megítélését az autósport egyik legizgalmasabb tehetségeként.”

A Red Bullnak azután lett szüksége pilótára, hogy Daniel Ricciardo váratlanul elfogadta a Renault szerződésajánlatát. Gasly egyetlen komoly ellenfele a francia istállónak kölcsönadott Carlos Sainz lehetett volna, ő azonban Verstappennel nem ápol jó viszonyt, és végül a McLarenhez szegődött Fernando Alonso helyére. Idei teljesítményével Gasly előléptetése kézenfekvő döntés.

A Toro Rossótól léptetik elő Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Egy álmom válik valóra – ismerte el Gasly. – Mióta 2013-ban csatlakoztam a Red Bull juniorprogramjához, az volt a célom, hogy ennél a csapatnál versenyezhessek és ez a hihetetlen lehetőség, újabb lépés egy nagydíjgyőzelem, valamint a világbajnoki címekért való küzdelem felé. A Red Bull mindig a bajnoki címekre hajtott, én is versengő alkat vagyok és a legjobb helyekre pályázom.”

Gasly kijelentette, tisztában van azzal, hogy mekkora kihívás vár rá, de szeretné megszolgálni a bizalmat, amit főnökei mutattak iránta.

„Először is nyomni kell tovább a lehető legjobb teljesítmény és eredmények érdekében 2018-ban a Scuderia Toro Rossónál. Franz Tostnak és a faenzai gyárban dolgozóknak köszönetet szeretnék mondani, hogy lehetőséget adtak a Forma-1-ben és a csodás támogatásukért. Most arra összpontosítok, hogy ünnepi szezont adjak nekik.”

Az eddig bejelentett 2019-es csapatfelállások

Csapat Pilóta 1 Pilóta 2
Mercedes Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Ferrari Sebastian Vettel
Red Bull Pierre Gasly Max Verstappen
Force India
Williams
Renault Daniel Ricciardo Nico Hülkenberg
Toro Rosso
Haas
McLaren Carlos Sainz
Sauber