Vágólapra másolva!
Rengeteget fejlődött a csapat a szezon eleje óta, ami a motivációjukon is sokat javított. A csapatfőnök azt mondja, jövőre még nagyobb lesz a tét számukra.

A Sauber 1993 óta szerepel a Forma-1-ben, és többnyire a középmezőny sűrűjében voltak, időnként egy-egy jó eredménnyel villantva. Az elmúlt években azonban visszapottyantak a rangsor hátsó fertályába, amiben az anyagi nehézségek is közrejátszottak: 2014-ben és 2016-ban csak egy, 2015-ben kettő vetélytársukat előzték meg a tabellán, tavaly pedig már egyet sem, még az előttük végző McLaren is hatszor több pontot gyűjtött náluk.

A szezon elején nem tűnt úgy, hogy elmozdulhatnak a sereghajtó pozíciókból,

az április végi Azeri Nagydíjtól kezdve azonban kilenc futamból haton pontot szereztek és többször eljutottak az időmérőn a Q3-ig,

ahol az elmúlt években ritka vendégek voltak. Jelenleg a konstruktőri tabella 9. helyén állnak és a Toro Rossót próbálják befogni.

Egyre ütőképesebb a Sauber Forrás: Hungaroring

A fejlődésben sokat segített az egyre izmosabb Ferrari-motor, de a kasztnin elvégzett korrekciók hatását sem szabad alábecsülni. A csapatnál 2015 óta versenyző Marcus Ericsson elalélt a javulástól. "Tekintve, hogy az előző két évben hol voltunk, az idény első fele jobban alakult, mint amiről álmodhattunk" – mondta.

A csapatfőnök Frederic Vasseur úgy véli, jövőre, az új szabályokkal jönnek majd az igazán fontos versenyek a Sauber számára. A kapacitásaikat már át is csoportosították a konyhában készülő autó köré.

„Felkapaszkodás közben az a legfontosabb, hogy magunkra koncentráljunk. Sok teendőnk van – mondta a GPhírek kérdésére. – Ismerjük a gyengeségeinket, lépésről lépésre kell haladnunk."

„Inkább jövőre lesznek fontos versenyeink, nem idén – tette hozzá. – Különösebben nem számít, hogy hetedikek, nyolcadikak vagy kilencedikek leszünk. Jövőre sokat változnak a szabályok. Meg kell ragadnunk a lehetőséget."

A Sauber idén már nem tervez nagy fejlesztéseket, az erőforrásokat átcsoportosították a 2019-es autóra Forrás: DPPI/Florent Gooden

Charles Leclerc szerint az Azeri Nagydíjon indult meg igazán a szekerük. "Bakutól kezdve javítottunk az autón, sokat léptünk előre vele – nyilatkozta. – Közel voltunk a Q3-hoz az elmúlt nagydíjakon, ami nagyon kedvező jel és rengeteg motivációt ad a csapatnak."