Vágólapra másolva!
Pierre Gasly lehet a Red Bull új pilótája, de a fiatal francia akkor sem fog bosszankodni, ha esetleg le kell húznia még egy kis időt a Toro Rossónál.

A Red Bull helyett a Renault-val fog versenyezni a jövő évtől Daniel Ricciardo, ami azt jelenti, hogy a mezőny (várhatóan) egyik leggyorsabb autójának gazdát kell keresni. Minden bizonnyal az utánpótlás-programjának valamelyik tagját lépteti elő a csapat, az esélyek alapján Carlos Sainzot vagy Pierre Gasly-t.

Utóbbinak csak az idei az első teljes szezonja, ezért nem bánná, ha nem rá esik az istálló választása. "Eddig elégedett vagyok a szezonommal a Toro Rossónál, jól érzem magam itt. Még semmi sem dőlt el szerintem. Carlosnál hasonló a helyzet. Mindketten várjuk a fejleményeket" – nyilatkozta a Marcának.

Gasly a Magyar Nagydíjon Forrás: 2018 Getty Images/Dan Istitene

Azt mondta, nem agyalja túl a jövőjét. "Ha gyors leszek, megkapom az esélyt."

"Ez az első F1-es idényem, 22 éves vagyok. Örömmel maradok a Toro Rossónál, ha itt van rám szükség. Ugyanakkor természetesen minél előbb a világbajnoki címért akarok harcolni."

Gasly 26 pontnál jár a szezon alig több mint felénél, a legjobb eredménye a bahreini 4. helye volt. A legújabb hírek szerint azonban ennyi tapasztalattal is ő lehet a befutó a Red Bull üléséért, mivel Sainz állítólag a McLarenhez tart a visszavonuló Fernando Alonso helyére.

Csapattársa, Brendon Hartley nem villogott ennyire, részben a balszerencse miatt, de Gasly szerint ő is jól teljesít. "Brendon nagyon gyors, nem könnyíti meg a dolgom" – mondta róla.