Vágólapra másolva!
Fernando Alonso kimondott célja, hogy a történelemben ő legyen a második autóversenyző, aki megnyeri a Triple Crownt. Ehhez azonban mindenképpen az IndyCarban kell versenyeznie. Hogy már jövőre megteszi-e, azt augusztus19-ig kell eldöntenie.

Fernando Alonso jövője továbbra is kérdéses, még a McLarennél sem tudják, hogy velük, és egyáltalán a Forma-1-ben képzeli-e el azt a kétszeres világbajnok. Ami biztos, hogy a sportautó-világbajnokságban (WEC) élő szerződése van a Toyotával a mostani idényre, amelynek a jövő júniusi Le Mans-i 24 órással lesz vége, valamint az is, hogy a spanyolnak eltökélt szándéka begyűjteni a Triple Crown-t, amelyhez már csak az Indy 500 hiányzik.

Az idén osztogatott utoljára aláírást Alonso a Magyar Nagydíjon? Forrás: DPPI/Florent Gooden

Alonso tavaly az Andretti Autosport színeiben vett részt a legendás oválpályás versenyen, sokan pedig úgy gondolták, jövőre teljes szezont futhat az IndyCarban, mert így nagyobb eséllyel szállhat harcba a májusi viadalon a győzelemért.

– nyilatkozta Michael Andretti, az Andretti Autosport vezetője.

A Forma-1-es paddockban keringő pletykák szerint a spanyol kétszeres világbajnok mostanra elvetette az ötletet, hogy a tengerentúlon versenyezzen jövőre, Andretti szerint azonban Zak Brown, a McLaren ügyvezetője a nyári szünet alatt még visszatér a kérdésre.

Annyi viszont biztos, hogy sok idő nincs, az IndyCar augusztus 19-i, poconói futamáig Alonsónak döntenie kell ahhoz, hogy az Andretti Autosport fel tudjon készülni a következő szezonra.

„Még mindig sok minden van a levegőben, sok mindennek kell még megtörténnie. Mi kezdünk elérkezni egy kritikus ponthoz, néhány dolgot el kell rendeznünk a következő héten, vagy valamikor abban az időben. [A McLarennek] rendeznie kell a helyzetét a versenyzőkkel. Fernando megy vagy marad, esetleg nálunk folytatja? Marad egyáltalán a Forma-1-ben, vagy visszavonul? Zaknek a Forma-1-es terven kell dolgoznia, sok a tennivalója. Meglátjuk, mi lesz" – nyilatkozta Andretti.

Alonso a 2017-es Indy 500-on, az Andretti Autosport papajasárgára festett autójában Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jared C. Tilton

Andretti személy szerint szeretné, ha Alonso náluk versenyezne, mert „öröm" volt vele a közös munka.

„Felpezsdítené a dolgokat, azt pedig pénzért nem lehet megvenni. Olyan lenne, mint amikor Nigel Mansell jött ide, olyan érzés lenne, mint az 1990-es évek eleje, amikor a dolgok elkezdtek beindulni az IndyCarban. Szerintem a sorozat készen áll arra, hogy valami ilyesmi történjen vele."

Nigel Mansell 1993-ban szerződött át a tengerentúlra, közvetlenül azután, hogy 1992-ben megnyerte egyetlen Forma-1-es világbajnoki címét. A mai napig ő az utolsó F1-es világbajnok, aki bajnoki címet nyert az IndyCarban.

Summer #sun #friends #family #kimoa #happy

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által megosztott bejegyzés,

Alonsó jelenleg a Forma-1-tól távol nyaral, és láthatóan jól szórakozik

„Fernando Alonso a szöges ellentéte Nigel Mansellnek. Minenki azt gondolta, hogy Nigel milyen nagyszerű és kedves, Fernando pedig nem. Ez azonban nem is lehetne távolabb az igazságtól."

„Az érkezése mindenkinek jó lenne, az egész csapatnak, amely sokat segíthetne neki. Amennyiben jön, sokat kell majd tanulnia. Szerintem a csapat segített neki annyit Indyben, hogy az első futamtól kezdve meglenne a tempója."