Vágólapra másolva!
A csődbe jutott F1-es csapat körül több vevőjelölt és akadály is felbukkant, de Ross Brawn azt ígérte, mindent megtesznek a silverstone-i istálló túléléséért.    

Csődeljárás indult a Force Indiánál a múlt hétvégén, amelynek részeként új tulajdonost keresnek az istállónak, de ez akadályba ütközhet, mert a tulajdonosváltás miatt állítólag több csapat is ellenzi, hogy a csapat jövőre megkapja az idei eredményeik alapján járó jogdíjakat. A helyzet rendezéséhez az összes csapat jóváhagyása szükséges.

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a Magyar Nagydíj után elmondta, szerinte minden csapat megérdemli a soron következő nyári szünetet, majd hozzátette: “Ez különösképpen igaz azokra, akik a Force Indiánál dolgoznak, mivel jelenleg nagyon nehéz időszakot él meg a csapat.”

Nem spórolnak, maradtak tesztelni a Hungaroringen Forrás: Hungaroring

“A Forma-1 mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa az istálló fennmaradását és igazán remélem, hogy az elkövetkezendő napokban és hetekben megoldódik a csapat helyzete.”

Az elmúlt két évben a Force India a konstruktőri bajnokság 4. helyén végzett úgy, hogy a csapatok közül ők rendelkeznek az egyik legalacsonyabb költségvetéssel.

“Az ezt megelőző két évben a silverstone-i bázisú istálló kitűnő példája volt annak, hogy mit kell tenni, ha korlátozottak a lehetőségek. Megmutatták, hogy a költségvetésnél sokkal fontosabb az, hogy az ember mit és hogyan csinál” - nyilatkozta Ross Brawn.

A 2019-es első szárnyat is kipróbálták Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography

A Force India magyarországi teljesítményét láthatóan nem befolyásolta a csődeljárás, a szerelőik ugyanolyan szorgalommal tették a dolgukat, ahogy korábban is és a vártnál gyengébb eredményeik sem valamilyen megszorításra vezethetők vissza. A keddi tesztnapon a Hungaroringen már tesztelték egy 2019-es első szárny prototípusát is.