A Mercedes után a Renault-tól is kulcsfigura távozik

F1 - GRAND PRIX OF GERMANY HOCKENHEIM  2018 ALLEMAGNE Auto CAR F1 formula 1 FORMULE 1 FORMULE UN GRAND PRIX JUILLET JULY Motorsport RACE WORLD CHAMPIONSHIP
BELL Bob (gbr), Renault Sport F1 team chief technical officer, portrait during the 2018 Formula One World Championship, Germany Grand Prix from July 19 to 22, in Hockenheim, Germany - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A csapat korábbi technikai igazgatója egy tervezett átstrukturálás részeként új munkakört kap, mostantól nem találkozhatunk vele rendszeresen az F1-es versenyhétvégéken.

Távozott posztjáról és mostantól jóval kisebb szerepet fog játszani az F1-es Renault-csapat mindennapi életében a Fernando Alonso világbajnoki győzelmeiben is oroszlánrészt vállaló Bob Bell. A szakember vezető technikai mérnökként dolgozott a csapatnál, mostantól pedig a Renault Sport Racing technikai tanácsadója lesz, de csak részmunkaidőben.

Bob Bellt mostantól nem láthatjuk rendszeresen az F1-es hétvégéken Forrás: DPPI/Florent Gooden

Bellnek régre nyúlik vissza a közös múltja a Renault-val, helyettes technikai igazgatóként, majd technikai igazgatóként kulcsfigurája volt a 2005-ös és 2006-os konstruktőri és egyéni világbajnoki cím elnyerésében, majd Flavio Briatore és Pat Symonds dicstelen távozása után megbízott csapatfőnökként is tevékenykedett. Ezután a Mercedeshez távozott, ahol 2010 végétől technikai igazgatóként dolgozott, egy ideig pedig a Manor tanácsadója is volt, mielőtt 2016 elején visszatért az újra gyári csapatként induló Renault-hoz. Feladatként a franciák technikai struktúrájának felépítését kapta.

Új munkakörében olyan stratégiai projektekben vesz részt, amelyek a csapat hosszú távú fejlődését segítik, valamint speciális szakértelmet és technológiát igénylő, harmadik féllel történő technikai együttműködéseket is segít tető alá hozni.


Bell korábbi posztjára nem nevez ki senkit a Renault, mivel úgy érzik, mostanra megfelelő szintre hozták az együttműködést az erőforrást építő viry-chatilloni, valamint a kasztniért felelős enstone-i bázis között.

A Renault 2016-os gyári visszatérése óta évről évre feljebb lép a ranglétrán Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Mindössze két és fél év alatt hiteles és elismert pontszerző csapattá segítette a Renault-t" – mondta Cyril Abiteboul, a Renault Sport igazgatója.

Ezalatt a tervezett váltás alatt a csapat menedzsmentjében Bob közelről fogja tapasztalni, hogy miként dolgozzon együtt a partnereinkkel, a Forma-1 részvényeseivel és a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetséggel azért, hogy biztosítsa az előmenetelünket a rajtrácson."