A Mercedes tagadja, hogy újabb F1-es csapatot venne

Forma-1, Kanadai Nagydíj 2017, Sergio Pérez, Force India
MONTREAL, QC - JUNE 11: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Sahara Force India F1 Team VJM10 on track during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 11, 2017 in Montreal, Canada. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az F1-es Force India csapat lehetséges vevője szerint már csak az adásvétel véglegesítése van hátra, a csapatnál azonban nem tudnak arról, hogy új tulajdonos érkezik.

A Forma-1-es Force India istálló eladása régóta téma, a Euronews májusban exkluzív információra hivatkozva már tényként közölte, hogy William Storey, a Rich Energy nevű energiaital-gyártó cég ügyvezetője egy konszern nevében megállapodott Vijay Mallyával és legfőbb tulajdonostársával, Subrata Roy-jal. Storey azt állítja, közel járnak az egyezséghez, az istállónál erről azonban látszólag semmit sem tudnak.

Egyre nagyobb a zűrzavar a Force India eladása körül Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

Storey szerint áprilisban tettek ajánlatot a Force India megvételére, amelyet a silverstone-i istálló részvényesei el is fogadtak. „A média spekulációi és a csapat destabilizálására irányuló külső törekvések fényében megerősíthetem, hogy a Rich Energy április végén hivatalos ajánlatot tett a Force India Forma-1-es csapatának megvásárlására" – mondta Storey a Daily Telegraphnak.

Az ügyvezető szerint az ajánlatot elfogadták, a felek pedig közel járnak az adásvétel véglegesítéséhez.


„A vételárat jelentősen meghaladó összeget helyeztünk letétbe, és további nyolc számjegyű összeget fogunk befektetni a csapatba. Hosszú távú üzleti modellünk van, ami nem csupán a saját márkánkat, hanem két további multinacionális céget is érint, amelyek jelenleg nincsenek az F1-ben" – nyilatkozta Storey.

A Rich Energy ügyvezetője szerint a Force India részvényesei remek emberek, akik a csapat és az alkalmazottak érdekeit tartják szem előtt, és olyan hamar megállapodásra szeretne jutni velük, amilyen hamar csak lehet.

A Force India helyettes csapatfőnöke inkább a pályán történtekre koncentrál Forrás: AFP/2018 Getty Images/Charles Coates

Bob Fernley, a Force India helyettes csapatfőnöke Storey állításaival ellentétben úgy véli, a csapat nem áll közel a tulajdonosváltáshoz.

– nyilatkozta Fernley az Autosportnak. – Nekünk nem szóltak semmiről, elvégre ezeket az ügyeket a részvényesek intézik, nem a csapat, úgyhogy egyáltalán nincs beleszólásunk."

Vijay Mallya, az istálló igazgatói posztjáról nemrég lemondott csapatfőnöke egy héttel ezelőtt tagadta, hogy az eladás küszöbén lennének, ugyanakkor kijelentette, ha valaki komoly ajánlattal érkezik, a részvényesek közösen meg fogják fontolni azt.

A Mercedes nem tervezi megvenni a Force Indiát

Korábban szóba került, hogy a Haas-Ferrari együttműködés mintájára a Mercedes is szorosabb kapcsolatot épít ki valamelyik motorpartnerével. A Force India megvásárlásáról szóló pletykák a monacói verseny után kaptak szárnyra igazán, miután Esteban Ocon arra utalt, hogy elengedte Lewis Hamiltont a versenyen.

A Mercedes vélhetően nem lesz a Force India tulajdonosa Forrás: DPPI/Dppi

„A Force India az ügyfelünk, jól ismerjük, de jelenleg nem tervezzük a megvásárlását – nyilatkozta Toto Woff, a Mercedes csapatfőnöke a Sky Italiának. – Beszéltem Estebannal és nem történt csapatutasítás Monacóban, mindössze a saját versenyét tartotta szem előtt."