Vágólapra másolva!
Az idei szezontól az F1 jogtulajdonosa megvált a kétes megítélésű hoszteszektől, és gyerekeket, az autósport következő generációjának képviselőit hívja a Magyar Nagydíjra is.

Száműzték a hoszteszeket az F1-es nagydíjak többségéről és az idei szezontól Grid Girlök helyett GridKidek vehetnek részt a versenyek rajtceremóniáin. Ez alól a Magyar Nagydíj sem kivétel, a július végén zajló versenyre a napokban kezdődött a gyerekek és kísérőik toborzása. A folyamatot a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) kezeli.

A szövetség olyan gyerekeket keres, akik „saját, vagy szüleik sporttevékenysége folytán kapcsolódnak a hazai autósport életéhez, és részt kívánnak venni” a 2018. július 29-én 15:10-kor rajtoló F1-es Magyar Nagydíj előtti nyitóünnepségen. A felhívás kiemeli, hogy a gyerekek a versenyzői felvonuláson, a nemzeti himnusz bejátszásakor kísérik majd a világ legjobb autóversenyzőit.

A kiválasztott gyerekek a hőseikkel is találkozhatnak Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„A ceremónia alkalmával a gyerekek önállóan, az MNASZ vagy a rendező által biztosított két kísérő felügyelete mellett, a Formula 1-es versenyzők társaságában vesznek részt az ünnepségen, miközben 1 fő kísérő, a ceremónia melletti területen kísérheti figyelemmel a gyermek szereplését."

A programra 2018. június 15-ig lehet jelentkezni a gridkid@mnasz.hu email címen. A feltételek között szerepel a 7-10 év közötti életkor és a maximálisan 145 cm-es testmagasság. A szövetség fiúk és lányok jelentkezését is várja, elsődlegesen gokartozó gyerekeket vagy autóversenyzői múlttal rendelkező szülők gyermekeit, és előnyt jelent az alapfokú angol nyelvismeret is.

Egy ifjú Ricciardo-szurkoló Forrás: DPPI/Florent Gooden

Az MNASZ azt ígéri, 2018. június 30-ig elbírálja a jelentkezéseket, és utána mindenkinek írásban válaszolnak. A kiírás szerint a jelentkezésben az alábbiakat kell feltüntetni:

  • a gyermek neve, születési adatai, fényképe, sporteredményei, sporthoz való kapcsolata, rövid bemutatkozó levele
  • kapcsolattartó (szülő, gondviselő) neve és elérhetőségei (cím, e-mail cím, telefonszám)
  • szülők írásos hozzájárulása
  • a gyermek magassága, ruhamérete, cipőmérete
  • a gyermeket kísérő személy (1 fő) neve
  • speciális igények (allergia, speciális egészségügyi ellátás, stb.)

A teljes felhívás ide kattintva tekinthető meg.