Vágólapra másolva!
Christian Horner nem bírta megállni, hogy a Mercedes és Lewis Hamilton elhúzódó szerződéshosszabbításán élcelődjön. Senki sem számít arra, hogy a brit pilóta átigazol.

Monacóban ismét központi kérdéssé vált, hogy Lewis Hamilton vajon mikor hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését és miért csúszik a megállapodás aláírása. Hamilton és a Mercedes képviselői is rendszeresen azt állítják, hogy az új kontraktus összerakása csupán formaság, de szerdán még Sebastian Vettelt is megkérdezték az újságírók, hogy lenne-e Hamilton csapattársa.

„Sohasem tudni, hogy mi fog történni – mondta. – Eléggé biztos vagyok abban, hogy Lewis számára a Mercedes a prioritás, bármi más nagy meglepetés lenne, de ki tudja, majd meglátjuk. Talán egy napon [csapattársak leszünk], ha mindketten átigazolunk, mert megöregszünk, vagy nem tudom. Soha ne mondd, hogy soha, de engem ez most nem is érdekel. Én boldog vagyok [a Ferrarinál].”

Sokba fog kerülni Forrás: AFP/Boris Horvat

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elismerte, hogy már régóta tárgyalnak az új szerződésről Hamiltonnal, de a napi teendők miatt csak húzódik az ügy. „Ez is megmutatja, hogy bízunk egymásban, nem helyezünk nyomást a másikra. Nincs kitűzött dátum, hogy mikor akarjuk bejelenteni, de elmondhatom,

Wolff szerint már csak „a részleteken pingpongoznak” és úgy vélte, a Red Bullnál is hasonló lehet a helyzet Christian Horner és Daniel Ricciardo között. Amikor viszont a többi, jelen lévő csapatfőnököt kérdezték arról, hogy mi a véleményük a Hamilton és a Mercedes közötti kötélhúzásról, Horner nem fejtette véka alá a véleményét.

Hamilton jó alkupozícióból tárgyalhat a Mercedesszel Forrás: DPPI/Marc De Mattia

„Nos, csak azt tudom elképzelni, hogy a pénz miatt lehet csúszás. Arra kellene gondolnom, hogy olyan groteszk mennyiségű pénzről van szó, hogy attól most Toto és Niki [Lauda] szeme is könnybe lábad. Hát, igen, [Hamilton] életvitele elég költséges. Négyszeres világbajnok, kétlem, hogy olcsón adja magát. Csak arra tudok gondolni, hogy ezért húzódik el ez az egész.”

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője korábban azt mondta, a wokingi istálló visszafogadná Hamiltont,

a csütörtöki sajtótájékoztatón viszont elismerte, nagyon meglepné, ha a brit pilóta jövőre nem a Mercedesnél versenyezne. „Én is osztom a nézetet, hogy csak idő kérdése, amíg legyűrik egymást. Valaki nyerni fog, de szerintem Lewis jövőre egy Mercedesben ül majd” – nyilatkozta Brown és ezzel Frederic Vasseur, a Sauber csapatfőnöke, Wolff jóbarátja is egyetértett.