Télen sem állna le az F1, NFL-mintára szórakoztatnák a szurkolókat

2018 NFL Draft GettyImageRank3 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
ARLINGTON, TX - APRIL 26: The 2018 NFL Draft logo is seen on a video board during the first round of the 2018 NFL Draft at AT&T Stadium on April 26, 2018 in Arlington, Texas. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) mintájára tenné eseménydúsabbá a téli uborkaszezont.

A Forma-1 többnyire márciustól novemberig tartó versenynaptára miatt a szurkolóknak a köztes hónapokban vajmi kevés lehetőségük adódik, hogy a sporthoz kapcsolódó szórakozást találjanak. Ezen szeretne változtatni a jövőben a Liberty Media, ötletekből pedig nincs hiány.

Mivel a versenyek számát nem lehet jelentősen megemelni, a sportág kereskedelmi jogait birtokló vállalat új lehetőségeket keres, hogy a holtszezonban is fenntartsa az érdeklődést és további bevételeket generáljon.

A Liberty elképzelései szerint ezután télen is lenne mit nézni Forrás: 2017 Getty Images/Dan Mullan

„Az egyik szándékunk az, hogy a szurkolókat tizenkét hónapon át lefoglaljuk. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy tizenkét hónapon keresztül versenyzünk majd, nem lesz ilyen hosszú a szezon – nyugtatott meg mindenkit Chase Carey egy promóciós rendezvényen. – Jó példa az NFL, amely jelenleg szünetel, de nemrég rendezték meg a draftot, ami egy nagy esemény."

Az NFL jó példa arra, hogy mennyi, szurkolóknak is izgalmas rendezvényt lehet szervezni a szeptembertől februárig tartó idényen kívül.

Ezek közül az úgy nevezett draft emelkedik ki a legjobban, ami gyakorlatilag egyfajta játékosbörze, ahol a liga csapatai az újonc játékosok közül válogatnak a soron következő idényre.

– vázolta az elképzeléseket az elnök-vezérigazgató. – Különleges versenyeket, vagy eseményeket szervezzünk, vagy olyanokat, amelyek a sporthoz köthetőek, fokozzák az érdeklődést és lekötik a rajongókat? Ugyanakkor semmi nem vonhatja el a figyelmet a futamokról. Olyasmit szeretnénk, ami kapcsolatba hozhatja a nézőket az F1-gyel."

Carey szerint nem lenne jó ötlet még jobban elnyújtani a versenynaptárat, hiszen így is igencsak zsúfoltak a szezonok, amelyek végére már minden érintett eléggé elnyűtt.

Azt azonban jó ötletnek tartja, hogy bevonják a rajongókat: „Lehet, hogy nem valamilyen pályán zajló versennyel, hanem a Forma-1 más területeivel lennének kapcsolatosak ezek a szurkolói események, de van néhány különleges ötletünk versenyekre is. Ezzel kapcsolatban jelenleg is egyeztetünk az érintettekkel."