Vágólapra másolva!
Nem a versenyzőtársak kedvence, de nem is törekszik erre: Kevin Magnussen az Azeri Nagydíjon újabb balesetekbe keveredett, azt azonban tisztázta: nem akar meghalni verseny közben.

Kevin Magnussent gyakran szokás az F1 ügyeletes rosszfiújának tartani, nem is alaptalanul. A 25 éves dán legutóbb a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon tett olyat, amivel rászolgált a jelzőre azzal, hogy Pierre Gasly-t igyekezett a falhoz nyomni 300 km/órás tempónál.

Magnussen még a bakui versenyhétvége előtt a Reutersnek adott interjújában kijelentette: „Az életemet is kockára tenném. Nem szeretem a kompromisszumokat, mindent beleadok, meg is halnék az autóban."

Magnussen magyarázta a bizonyítványát Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Többen azt hitték, hogy a fenti kijelentés összefüggésbe hozható a Gasly elleni manőverrel, ezért a Haas versenyzője Twitter-csatornáján kényszerült magyarázkodni az azeri verseny után.

– mondta a dán pilóta. – Csupán azt fejeztem ki, hogy minden tőlem telhetőt hajlandó vagyok megtenni a siker érdekében, ami természetesen nem baleseteket és büntetéseket jelent, hanem azt, hogy a versenyeket minél jobb helyen szeretném befejezni."

„A gyerekkori álmomat élem azzal, hogy a Forma-1-ben versenyzem. Az egész életemet arra tettem fel, hogy ezt elérjem, ezért teljesen természetes, hogy mindent beleadok a sikerért. Azon a napon, amikor ez már nem így lesz, azonnal visszavonulok a versenyzéstől."

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés,

Az ominózus leszorítás a bakui versenyen

A Reutersnek egyébként arról is beszélt a dán, hogy legszívesebben visszamenne az időben és inkább az F1 hőskorában versenyezne.

„Arról álmodom, hogy a hatvanas években versenyzem. Ha lenne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy a harmincas években szülessek és az ötvenes, hatvanas években legyek fiatal. Belefájdul a szívem, amikor látom, mennyire mások voltak a dolgok régen. Annyira irigylem azokat a srácokat."

„Sokkal tisztább és élvezetesebb volt akkor, már azzal a többiek fölé lehetett nőni, hogy az ember hajlandó volt több kockázatot vállalni és kényelmesen érezte magát a határon autózva. Manapság nincs kockázat. Akkoriban, ha valakinek megvoltak a képességei, hogy nyugodtan és összeszedetten vezessen a halál küszöbén, akkor előnybe került. Ma már ez nem számít."

A dán szívesebben versenyezne a hatvanas években Forrás: DPPI/Dppi

Magnussentől korábban sem volt idegen a kemény versenyzés, tavaly például Nico Hülkenberget szorította le a pályáról a Hungaroringen, utána a német a legsportszerűtlenebb versenyzőnek nevezte.

– mondta Magnussen. – Ha az ember egyébként is csak a 11. helyezett, akkor talán kap egy büntetést, vagy elveszíti az első szárnyát, de ennyi. Ezért néha sokkal agresszívebbnek kell lenni, ha valaki éppen csatázik. Amikor a világbajnoki címért hajtunk, hosszú távon kell gondolkodni, meg kell változtatni a megközelítést. Ha a világbajnoki címért harcolnék, nem így versenyeznék, ahogyan most."