Vágólapra másolva!
A kétszeres F1-es világelső Mika Häkkinen a Mercedes világbajnokát, Nico Rosberget vitte el egy körre Monaco környékén – aztán helyet cseréltek a McLaren P1-es sportkocsiban.

Vicces videót posztolt a közösségi média csatornáin Nico Rosberg. Az F1-es világbajnoki cím megszerzése után visszavonult német világhírű szomszédját (és apja, Keke Rosberg jó barátját), Mika Häkkinent beszélte rá, hogy próbálják ki a kétszeres finn világbajnok McLaren P1-es sportkocsiját Monte-Carlóban.

Nico Rosberg és Häkkinen jól érezte magát a McLaren hibrid szupersportkocsijában Forrás: Nico Rosberg TV

A két F1-es kiválóság vezetés közben elbeszélget az élet nagy dolgairól is. Häkkinen elmeséli, hogyan mutatta meg mclarenes csapattársának, Ayrton Sennának, hogy milyen "tökös legénynek" kellett lennie ahhoz, hogy

elkalapálja a háromszoros világbajnok brazilt az első F1-es időmérő edzésén, az 1993-as Portugál Nagydíjon.

Rosberg, Häkkinen és a McLaren P1-es. A menetpróba 2:50-től indul

Rosberg pedig út közben elmondja, mi mindent kellett megváltoztatni az életében (kezelni a sok utazás miatti átállási nehézségeket, vagy törölni magát a Facebookról) annak érdekében, hogy kizárólag a vezetésre tudjon koncentrálni, és 2016-ban le tudja győzni Lewis Hamiltont.

A McLaren P1-es a brit gyártó első plug-in hibrid sportautója, amelyből 2013 és 2015 között 375 darabot gyártottak. Miután Häkkinen mind a 20 GP-győzelmét és két világbajnoki címét is a McLarennel szerezte, nem meglepő, hogy a finn legenda kapott egy P1-est Ron Dennistől, saját használatra.