Vágólapra másolva!
A Renault csapatvezetője szerint az eddig egyoldalú Hülkenberg-Sainz küzdelem a bizonyítéka annak, a német milyen kiváló versenyző, hiszen csapattársa korábban Verstappennel is tartotta a lépést.

A Renault-nál eddig elmaradt az ádáz küzdelem az új pilótapáros között, Nico Hülkenberg a tavalyi utolsó versenyek óta ugyanúgy felülkerekedett Carlos Sainzon, mint előző csapattársán, Jolyon Palmeren, bár nem akkora különbséggel.

Idén mindhárom pályán a német végzett előrébb az időmérőn és a futamon, de Sainz két alkalommal is pontokat tett a közösbe.

A csapat vezetője, Cyril Abiteboul nem aggódik a spanyol házon belüli vereségei miatt. „Van egy kis lemaradása, de a szombatokat és a vasárnapokat illetően sincs ok pánikra – mondta. – Teljes mértékben hiszem, hogy folytathatja a tanulást, a fejlődést, és remélhetőleg felér Nico szintjére."

Hülkenberg eddig gyorsabbnak tűnik a csapattársánál, Carlos Sainznál Forrás: Renault F1/XPB/James Moy Photography

Szerinte az eredmények rávilágítanak arra, hogy az F1 berkeiben elismert, de elit autót még sohasem vezető Hülkenberg mennyire tehetséges. Sainz ugyanis a Toro Rossónál az időmérőkön ugyanannyiszor végzett a Red Bullhoz előléptetett Max Verstappen előtt, mint mögötte, jóllehet, a szerzett pontokban 62:22-es vereséget szenvedett.

– mutatott rá a Renault csapatának menedzsere, bár Verstappen pályafutása akkor még gyerekcipőben járt. Abiteboul emellett jelentős fejlődést tapasztalt Hülkenbergnél.

A Renault csapatfőnöke szerint Hülkenberg (jobbra) van olyan jó versenyző, mint Verstappen Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Az idei Nico más, mint a tavalyi" – mondta. – Úgy érzem,

Hülkenbergnek eddig három 4. hely a legnagyobb sikere az F1-ben, de a pályán nyújtott teljesítménye miatt nincs hiányérzete. „Magabiztos és elégedett vagyok. A tavaly bevezetett szabályok autói jobban illenek hozzám" – nyilatkozta a német. – Ilyen jól még sohasem vezettem."