Vágólapra másolva!
Mélypontra került a vb-címvédő, a Mercedes így csak Bottasra számíthat, aki „nem egy világbajnoki kaliber" - véli a sarkos meglátásairól hírhedt Jacques Villeneuve.

Lewis Hamiltont és a Mercedes csapatát kritizálta a Kínai Nagydíj után Jacques Villeneuve. Az angol címvédő a tavalyi Amerikai Nagydíj óta (ahol bebiztosította a 4. világbajnoki címét) nem nyert, ami az 1997-es világbajnok szerint aggodalomra ad okot.

– fejtette ki az 1997-es világbajnok a Sky Italia adásában. – Most már Bottast kell tolniuk, aki nem egy világbajnoki kaliber."

Villeneuve (balra) úgy látja, Hamilton mostanában "elalszik" a versenyeken Forrás: AFP/Picture-Alliance/Alexander Sandvoss

„Melbourne-ben még látványosan ment a kvalifikáción, de mostanában nem jól vezeti a Mercedest, sok fejfájást okoz neki [az autó]. Már tavaly is láthattuk, hogy amikor [Hamilton] mélypontra kerül, elalszik a versenyeken és visszaesik, hiányzik belőle az agresszivitás.

– tette hozzá Villeneuve.

Tetszett viszont a 47 éves kanadainak Daniel Ricciardo versenyzése, aki hat előzéssel nyerte meg a Kínai Nagydíjat. Azt tanácsolja a Red Bullnak, azonnal hosszabbítsák meg az ausztrál szerződését.

Csak úgy lehet esélye a vb-címre, mint két éve a Ferrarinak: mindennek simán kell mennie, de csak a többiek problémái miatt [nyerhet]."

Martin Brundle szerint Hamiltont az aggaszthatja, hogy nincs még aláírt szerződése a Mercedesszel Forrás: DPPI/Antonin Vincent

A brit Sky Sports elemzőjeként dolgozó Martin Brundle is aggódik a brit címvédő miatt. „Hamilton fáradtnak tűnik és nem igazán boldog" – írta a Benetton, a McLaren és a Jordan egykori pilótája a Sky Sports F1 honlapján.

– kereste a címvédő bizonytalankodásának okát Brundle.

A vártnál rosszabb sanghaji eredmény (4. hely) ellenére sem Hamilton, sem a Mercedes nem áll rosszul a vb-pontversenyben. Az angol jelenleg 9 ponttal marad el az éllovas Vetteltől, míg az Ezüstnyilak egy ponttal átvették a konstruktőr-vb vezetését a Ferraritól.