Vágólapra másolva!
Verstappen vesztett helyzetből hozta vissza a pénteki napot, Ricciardo hibázott a legjobbnak tűnő körében. A Red Bull pilótái így is bizakodóak a Bahreini GP szabadedzései után.

Miután a nyitó tréningen elektronikai hiba miatt egy kört sem tudott befejezni, Max Verstappen az 5. időt autózta a második szabadedzésen Bahreinben. A holland elégedetten zárta a pénteki napot, főleg azt figyelembe véve, milyen gyors volt és milyen jól bánt a gumikkal az RB14 a versenyszimulációk alatt.

„Nem ideális, hogy ki kellett hagynom az első edzést, mert emiatt a másodikon sok idő ment el azzal, hogy megtaláljam az autó egyensúlyát" – nyilatkozta Verstappen.

Verstappennek csak 90 perc állt rendelkezésére, hogy megtalálja az RB14 egyensúlyát, de remekül megoldotta a feladatot Forrás: Red Bull Content Pool

A holland elmondta: „Úgy vélem, a második edzés a legfontosabb, hiszen ezen hasonlítanak a [hőmérsékleti] viszonyok a legjobban ahhoz, amire a versenyen számíthatunk.

hogy versenyben maradjunk [a győzelemért].

Ricciardo rossz irányba indult a beállítással

Daniel Ricciardo szerencséje fordítva alakult: az ausztrál a leggyorsabb volt az első tréningen, viszont a 6. helyre csúszott vissza a kora esti gyakorláson. A két Red Bull-pilóta majdnem egy másodpercet kapott a Ferrariktól, Verstappen és Ricciardo között viszont csupán 6 ezred döntött.

„Délelőtt erősen kezdtem, de az esti edzés nem alakult túl jól. Változtattunk az autó beállításán, ami nem úgy sült el, ahogy vártuk" – értékelte futását az ausztrál.

Az arany középutat célzom meg a balansszal, összességében nem rossz érzés [vezetni az RB14-est].

Ricciardo az első edzésen a leggyorsabb volt, de a másodikra rossz beállítást választott Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Ricciardo hozzátette: „Nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget a [hatodik] helynek. Az első próbálkozásom alatt forgalomba kerültem, ezért másodszor is megpróbáltam [gyorsabb kört futni], amivel időt veszítettem. Bízom benne, hogy az autó gyors lesz a kvalifikáción. A Mercedes fel fogja csavarni [a motort az időmérőn], de közelebb leszünk hozzájuk, mint ma voltunk."

A Red Bull, és különösen

Verstappen pénteki tempójától még a Mercedes csapatfőnöke is „elájult".

"Verstappen hosszú etapja volt a legkiegyensúlyozottabb és a legjobb a gumi[kopás] szempontjából. Legkésőbb vasárnap [a versenyen] mindenképp számolni kell velük" – nyilatkozta Toto Wolff a Sky Sportsnak.