Vágólapra másolva!
Nagy fölénnyel zárta az élen a Bahreini Nagydíj első edzésnapját a Ferrari. Räikkönen és Vettel között 9 ezredmásodperc döntött, de a csapatot megbüntették egy rosszul rögzített kerék miatt.

Riválisait fölényesen megelőzve zárta a Bahreini GP pénteki edzésnapját a Ferrari. Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel uralta a második szabadedzést, a Mercedes pilótáit fél másodperccel, a Red Bull versenyzőit majdnem egy másodperccel szorították sarokba.

„Minden simán ment, az autó is rendben volt. Sok dolgot kipróbáltunk, hogy tanuljunk belőlük, amennyit csak lehet" – értékelt Räikkönen, akinek 1:29,817-es idejét senki sem tudta felülmúlni.

Räikkönennél senki sem volt gyorsabb a 2., szabadedzésen Bahreinben Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A kora esti szabadedzés vége előtt 14 perccel Räikkönen megkapta a lágy gumikat, de alig hogy visszatért a pályára, a jobb első kerék lötyögni kezdett, ezért a finn félreállt. Egy ideig félő volt, hogy Räikkönen rajtbüntetést kap az incidens miatt (a szabálykönyv ezt írná elő), de

miután a csapat azonnal jelezte a hibát rádión, a versenyző pedig az első biztonságos helyen (a 3. kanyar mellett) félreállt, a versenybírák eltekintettek ettől.

A Ferrarinak azonban veszélyes kiengedés miatt 5000 eurót kell befizetnie az FIA kasszájába.

Vettel főleg az SF71-H fékezés alatti stabilizálásán dolgozott a Ferrari szerelőivel pénteken Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Sebastian Vettel is elégedett volt az autójával, különösen a Ferrari fékezés alatti stabilitására koncentrált pénteken. „Nehéz megmondani, pontosan hol állunk az első edzésnap után, de fejlődtünk – mondta a német.

„A verseny-szimulációmmal elégedett vagyok, bár lehetett volna egy picit jobb is. Sok mindent kipróbáltunk, játszottunk az autó egyensúlyával és igyekeztünk megérteni [a reakcióit].

Úgy tűnik, egy kevéssel gyorsabb az autónk, mint a többieké, de minden a [szabadedzésen futott] programon múlik – tette hozzá Sebastian Vettel.