Ross Brawn a Liberty vezetésére pályázik, véli Ecclestone

F1, Forma-1, Bernie Ecclestone, Ross Brawn, 2010
Formula 1 boss Bernie Ecclestone (L) speaks with Mercedes GP's Team principal Ross Brawn in the paddock of the Istanbul Park circuit on May 28, 2010, during the second free practice session of the Turkish Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / BULENT KILIC / AFP PHOTO / BULENT KILIC
Vágólapra másolva!
Ross Brawn közreműködésével távolították el őt a Forma-1 éléről, és ha módjában állna, az angol sportvezető a Liberty Media mostani irányítóit is megfúrná – tartja Bernie Ecclestone.

Bernie Ecclestone azt állítja, másfél évvel ezelőtt Ross Brawn szorgalmazta leginkább az eltávolítását a Formula One Management (FOM) éléről. A most 87 éves egykori F1-császár a német Die Weltnek nyilatkozva hozzátette: ha kenyértörésre kerülne a sor a sportág új vezetői között, Brawn kerülne ki győztesen a hatalmi harcból.

„Ha hinni lehet a pletykáknak,

– idézi Ecclestone-t a tekintélyes német lap.

Ecclestone (balra) szerint a Ferrari és a Mercedes egykori kulcsembere, Ross Brawn az F1 vezetésére pályázik Forrás: AFP/Bulent Kilic

Carey jelenleg a Formula One Group és a Liberty Media elnök-vezérigazgatója, Brawn pedig a Liberty F1-es ügyekért felelős igazgatójaként dolgozik.

Amikor a lap tudósítója megkérdezte Ecclestone-tól szerinte ki kerülne ki győztesen egy esetleges hatalmi harcból, azt felelte: Brawn. „Chase-nek [Carey] esze ágában sincs Angliába költözni, ahogy Seannak [Bratches, a Liberty kereskedelmi igazgatója] sem. Ők amerikaiak, teljesen más a hozzáállásuk az élethez.

A Liberty Media triumvirátusa: Ross Brawn F1-es igazgató, Chase Carey (középen) elnök-vezérigazgató és Sean Bratches (jobbra), a kereskedelmi ügyek vezetője Forrás: AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

Ecclestone hozzátette: „Ross [Brawn]

nem azért jött vissza a nyugdíjból, hogy két amerikai szolgája legyen.

Meglátjuk, de nem hinném, hogy beérné azzal, amit a múltban elért."

Az F1 egykori irányítóját a motorerő kiegyenlítésének szükségességéről is megkérdezték, amit immár a Renault, a Red Bull és a McLaren is támogat. „Fontos lenne, hogy bizonyos esélyegyenlőséget teremtsenek a motorok terén" – véli Ecclestone.

Ecclestone "Mercedes-rajongónak" vallja magát, de szerinte a németeknek is be kell látniuk, hogy közelíteni kell a motorok teljesítményét az F1 jövője érdekében Forrás: Anadolu Agency/Recep Sakar

A nézőknek nem lenne szabad a rajt előtt tudniuk, hogy ki fog nyerni, csak azért, mert a[z adott csapat] motorja sokkal erősebb, mint a többieké."