Vágólapra másolva!
Átalakított turbót és MGU-H-t kap a Hondától Pierre Gasly és Brendon Hartley a Bahreini Nagydíjra. A Toro Rosso francia pilótája nem úszta meg a motorcserét, az új-zélandi egyelőre igen.

Miután Pierre Gasly motorhiba miatt adta fel az Ausztrál Nagydíjat, a Toro Rosso mindkét erőforrását a Honda japán főhadiszállására, Szakurába szállították átvizsgálásra. Kiderült, hogy a 10-es rajtszámú autó turbójában és hőenergia-visszavezető rendszerében (MGU-H) keletkezett hiba vezetett a francia pilóta kieséséhez.

A Honda ezek után átalakított turbótöltővel és MGU-H-val érkezik a hétvégi Bahreini Nagydíjra, amelyet mindkét pilóta megkap.

Gasly autójában a motort is ki kellett cserélni, a franciának csak két büntetés nélkül felhasználható erőforrása maradt a hátralévő 20 versenyre.

Gasly a motorcsere után már csak két friss Honda-erőforrással rendelkezik Forrás: Clive Mason/Getty Images

„Nem ideális és nem könnyű döntés a második verseny előtt motort cserélni, hiszen idéntől már csak három motorral és kiegészítő egységgel kell gazdálkodnunk – nyilatkozta a Honda technikai igazgatója, Tanabe Tojoharu az Autosportnak. – Ugyanakkor

„A szahíri pálya megviseli a motorokat, reméljük, hamar túltesszük magunkat ezen a nehéz helyzeten. Inkább az előttünk álló versenyekre koncentrálunk" – tette hozzá a japán szakember.

Hartley az új turbótól reméli, hogy a melbourne-i 15. helynél jobban szerepel majd Szahírban Forrás: DPPI/Florent Gooden

Miután az erőforrás többi részegysége – az MGU-K, az elektronikai egységcsomag és az akkumulátorok – nem sérült, Gasly és Hartley szükség esetén rajtbüntetés nélkül kicseréltetheti ezeket.