Ricciardo ha el is megy a Red Bulltól, nem haraggal teszi

F1, Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Daniel Ricciardo, Red Bull, Melbourne 2018
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 23: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice for the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 23, 2018 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1V4SMJFB91W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Még nem döntött a jövőjéről, de ha veszi a sátorfáját, nem a csapat tagjai miatt távozik. Az egyik utódjelöltje furcsán érzi magát, a nagyfőnök nem aggódik.

Sorsdöntő év lehet az idei Daniel Ricciardo számára, hiszen lejár az ötéves szerződése a Red Bullnál, így pályafutása során először szabadon igazolhatóvá válik. A csapat szeretné megtartani őt, de figyelmeztették, hogy vannak utódjelöltek is a helyére. Ricciardo egyelőre nem döntött és Lewis Hamilton szerint vigyáznia kell, nehogy a csapatnál kiábránduljanak belőle.

„Nem akarok senkit sem tiszteletlenül kezelni – szögezte le az Autosportnak. – Lehet, hogy tovább lépek, de nem fogom azt mondani, hogy azért, mert ezek a srácok egy kalap… Bármi is lesz a [Red Bull] nagyon sokat tett a pályafutásomért és bármilyen helyzet is alakul ki, rosszul érezném magam, ha csúnyákat mondanék róluk. Én ilyen srác vagyok, felszólalok, ha úgy érzem [többet] érdemelnék, de mindig tiszteletteljes maradok.”

Ricciardo nem kezdte jól a szezont, de az idénynyitón Max Verstappen előtt zárt Forrás: Red Bull/Mark Thompson/Getty Images

Ricciardo helyére három kézenfekvő jelölt is van: Carlos Sainz idén kölcsönben a Renault-nál versenyez, de jövőre visszahívható, valamint a Toro Rosso pilótapárosa, Pierre Gasly és Brendon Hartley is szóba jöhet. Sainz az Autosportnak elismerte, neki furcsa érzés, hogy idén kölcsönadták, mert az F1-ben ez nem divat, inkább a fociban jellemző, de úgy véli, csak jól kell vezetnie és utána újabb lehetőségeket kap majd.

Sainz esetleges visszaszerzését Christian Horner megemlítette már, a Red Bull nagyfőnöke, Dietrich Mateschitz viszont a Salzburger Nachrichten című lapnak azt mondta, Ricciardót kell megkérdezni arról, hogy szeretne-e maradni a csapatnál, de ő nem sértődne meg azon, ha az ausztrál pilóta új kalandok után nézne.

Sainz az italadagolóval küszködött Melbourne-ben, kikapott Nico Hülkenbergtől Forrás: AFP/Paul Crock

„Ilyen hosszú együttműködés után talán mindenki új kihívások után néz, különösen akkor, ha egy élcsapat is ajánlatot tesz – nyilatkozta Mateschitz, akit korábban Sebastian Vettel is elhagyott, de a jó viszony megmaradt köztük. – Ha el szeretne menni, elengedjük, de örülni fogunk, ha marad. Ha pedig távozik, jó srácaink vannak a Toro Rossónál, de ez egy későbbi probléma.”

Sainz kijelentette, egyelőre a Renault-ra összpontosít.

„Próbálok magamnak is megfelelni – mondta. – Ezzel arra gondolok, hogy szívesen eltöltöm a teljes szezont a csapattal. Mindent nyitva hagyok, de továbbra is úgy akarok szerepelni, ahogy eddig is. A dolgok majd maguktól elrendeződnek. Normális esetben, ha az ember jól teljesít, akkor jó dolgok várnak rá.”