Vágólapra másolva!
Eddig nem vált be a Force India 2018-as aerodinamikai csomagja, az előző évek meglepetéscsapata üres kézzel távozott Melbourne-ből. Sürgősen pénzre van szükségük, hogy talpon maradjanak.

A tesztek helyett csak az Ausztrál Nagydíjon próbálta ki a 2018-as aerodinamikai csomagját a Force India, az újítások azonban nem hozták a remélt eredményeket. Sergio Pérez a futam végén Carlos Sainzot üldözte a pontszerző 10. helyért, de nem tudta megelőzni, míg Esteban Ocont a 12. helyen intették le, vagyis egyikük sem tudott pontot szerezni.

Melbourne-ben új hátsó szárnyat és oldalsó légterelőket próbáltunk ki, ezekhez érkezik Bahreinben az új első szárny" – idézte Bob Fernley csapatvezető-helyettest az Auto, Motor und Sport.

Sergio Pérez a 11. helyen végzett, pont nélkül távozott Melbourne-ből Forrás: Force India/James Moy Photography

Pérez Ausztráliában optimistán nyilatkozott: „Hamarosan saját erőből is képesek leszünk a pontszerző helyekért csatázni." A Force India az elmúlt két idényben a konstruktőr-vb negyedik helyén végzett, ezzel a középmezőny stabil csapatává vált.

Ez azt jelenti, hogy

a Sauber és a Toro Rosso helyett immár sokkal jobb csapatok, a Renault, a McLaren és a télen megerősödött Haas ellen kell felvenniük a kesztyűt.

Ehhez folyamatosan új fejlesztésekre, azok elkészítéséhez pedig mind több pénzre lenne szüksége a Force Indiának – éppen ez okoz feszült időszakot a csapat számára.

Miközben Mallya (balra) a hatóságok elől bujkál, Otmar Szafnauer (jobbra) és Bob Fernley intézi az F1-es csapat ügyeit Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography

Nem könnyíti meg a helyzetet, hogy a csapat tulajdonosát, Vijay Mallyát évek óta üldözik az indiai hatóságok, mert egyéb vállalkozásaiból eredően tetemes adóhátralékot hagyott maga után. Így még nagyobb nyomás nehezedik a két valódi csapatvezetőre, Bob Fernley-re és Otmar Szafnauerre, hogy egyben tartsák a gárdát.

– utalt a helyzet komolyságára Fernley. A Force India eddig úgy tudott a szezon elején lépést tartani az ellenfelekkel, hogy elérték, a Formula One Management (FOM) hamarabb kifizette ki őket a sportág előző évben elért bevételeiből, mint a riválisaikat.

„Ehhez mindig szükséges, hogy megszerezzük a többi csapat beleegyezését,

– jelentette ki Fernley az Auto Bildnek.Hogy a terv pontosan mit takar, azt nem árulta el.