Vergne kinevette a Red Bullt, amiért visszahívta Hartley-t

Forma-1, F1, Jean-Eric Vergne, Toro Rosso, Japán Nagydíj 2014
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 02: Jean-Eric Vergne of Toro Rosso and France during previews ahead of the Japanese Formula One Grand Prix at Suzuka Circuit on October 2, 2014 in Suzuka, Japan. (Photo by Peter Fox/Getty Images) *** Local Caption *** Jean-Eric Vergne // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1HED2HBD11W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Korábbi versenyzőjüknek, Jean-Eric Vergne-nek „nevetnie kell" azon, hogy a Toro Rosso Brendon Hartley-t hívta vissza tavaly év végén. Szerinte a Red Bull mostohán bánik a fiatalokkal.

Jean-Eric Vergne 58 F1-es nagydíjon vett részt a Toro Rosso színeiben, de 2014-ben nem hosszabbítottak vele szerződést, mennie kellett. Az egykori Red Bull juniorpilóta az elektromos hajtású Forma-E sorozatban igyekszik újjáépíteni a pályafutását, jelenleg vezeti a bajnokságot.

Ezt elég viccesnek tartom" – jelentette ki Vergne a Formula-E párizsi fordulóját megelőző sajtótájékoztatón.

Vergne 2012-2014 között három szezont ment a Toro Rossónál, de "lerombolták az önbizalmát" Forrás: Toro Rosso/Red Bull Content Pool

A 27 éves francia arról is beszélt, hogy ha a volt F1-es csapattársa (és azóta WEC-bajnoki címet nyert), Sébastien Buemi kapta volna meg a Carlos Sainz Jr. helyét a Toro Rossónál, „valószínűleg egy év után kirúgták volna, nem lett volna lehetősége arra, hogy egy topcsapatnál [folytassa], mert az autója nem lett volna elég jó."

Vergne a fentiek szernt nincs jó véleménnyel a Red Bull utánpótlás-nevelő programjáról,

amiből öt év után kellett távoznia.

„Ha visszanézek, bizonyos dolgokat már másképp csinálnék. Nehéz 12 hónapon mentem keresztül és egyre azon törtem a fejemet, hogy térhetnék vissza [az autósportba]. Sok tekintetben változtattam a hozzáállásomon.

Helmut Marko lehetőséget ad a fiatal tehetségeknek a Red Bull juniorprogramjában, de ha nem érik el Vettel vagy Verstappen (jobbra) szintjét, kiteszi őket Forrás: Red Bull/Getty Images/Mark Thompson

"Más szemmel nézek a versenyautón kívüli világra. Nagyon elszántan érkeztem az F1-be, de egyesek teljesen lerombolták [az önbizalmamat]" – hangoztatta Vergne.

Nem mondta ki, de valószínű, hogy a Red Bull juniorprogramjának vezetőjére, Helmut Markóra célzott, aki Vergne mellett Sébastien Bourdais-t és Buemit sem tartotta elég jónak a Forma-1-hez.