Vágólapra másolva!
Nem meglepő, hogy a kétszeres F1-es világbajnok elsősorban a Mercedes és a Ferrari csatájára számít 2018-ban. Az már inkább, hogy a Red Bull mellett a McLarentől és a Renault-tól is futamgyőzelmet vár.

Mika Häkkinen két világbajnoki címet szerzett a McLaren-Mercedesszel (1998, 1999), és 2000-ben csak az utolsó futamon csúszott le a harmadikról. Az idén 50 éves finn a Mercedes-Benz utazó nagyköveteként is funkcionál, így talán nem meglepő, hogy elsősorban az Ezüstnyilaktól várja a sikersorozat folytatását 2018-ban.

„A Mercedes nagyon erősnek tűnik, még úgy is, hogy [a teszteken] egyszer sem rakták fel a hiperlágy gumikat.

– idézi Häkkinent a Speedweek. „A versenyszimulációk során simán ment az Ezüstnyíl, ami nem meglepetés. Egy F1-es csapatnál, amely négy éven keresztül dominál, nem felejtenek el egyik napról a másikra győztes autót csinálni. Lewis Hamilton immár az ötödik vb-címéért hajt, Valtteri Bottas pedig sokat profitálhat abból, hogy a második évét kezdi meg a Mercedesnél."

Häkkinen két F1-es világbajnoki címe után is hű maradt az Ezüstnyilakhoz Forrás: AFP/Picture-Alliance/Hoch Zwei

Häkkinen úszerint idén is a Ferrari lesz a legközelebb a Mercedeshez. „A Ferrari a gyors köridőkre fókuszált, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen is napi legjobb időket autózott. A tavalyi csalódások után az olaszok

– véli a kétszeres világbajnok.

Häkkinen szerint kemény ütközetekre számíthatunk a középmezőnyben is. „A Red Bull és a McLaren mindent el fog követni a dobogós helyekért és a győzelmekért. Úgy gondolom,

Häkkinen idén is a Mercedest és a Ferrarit tartja a két favoritnak Forrás: AFP/Picture-Alliance/Hoch Zwei

A finn expilótának vannak fenntartásai a fejvédő glóriával kapcsolatban, de minden kezdeményezést támogat, ami a biztonságot fokozza. „Meg tudom érteni a rajongókat, akiknek nem tetszik a glória kinézete, de más szemszögből is lehet nézni ezt a kérdést.

A glória arra is bátoríthatja a versenyzőket, hogy még jobban odategyék magukat.

Ugyanis minél nagyobb biztonságban érzi magát a pilóta, annál nagyobb kockázatot mer vállalni, annál inkább hajlandó elmenni a végső határig" – véli Mika Häkkinen.