Vágólapra másolva!
Tesztpilótává léptette elő Tatiana Calderónt az Alfa Romeo Sauber F1 Team. A kolumbiai hölgy emellett a GP3-sorozatban folytatja versenyzői pályafutását.

Tatiana Calderón tavaly tavasszal érkezett a Sauber csapatához, ahol fejlesztőpilótai feladatokat látott el. Ez azt jelentette, hogy a legtöbb idejét a svájci csapat F1-es szimulátorában töltötte, ahol a nagydíjak előtt segített megtalálni az optimális beállításokat a Sauber akkori F1-es pilótái, Marcus Ericsson és Pascal Wehrlein számára.

Calderónt most tesztpilótává léptették elő, ami azt jelenti, hogy

a szimulátoros munka mellett vezetheti a csapat F1-es autóját a kollektív teszteken, valamint a Pirelli hivatalos gumitesztjein.

A 24 éves kolumbiai emellett a harmadik szezonját kezdheti meg a GP3-sorozatban, a szintén svájci Jenzer Motorsport színeiben.

A 24 éves Calderónt egy év után tesztpilótává léptették elő a Saubernél Forrás: Sauber F1 Team

„Nagyon örülök, hogy a Sauberrel létrejött együttműködésünk első évében, fejlesztőpilótaként szerzett tapasztalataimat immár tesztpilótaként is kamatoztathatom.

– idézi Calderónt a Sauber sajtóközleménye.

„Nagy várakozással nézek az új idény elé és mindent megteszek, hogy a GP3-ban és a Formula-1-ben is megmutassam, mit tudok."

Calderón idén élesben, a kollektív- és gumiteszteken is vezetheti majd a C37-est Forrás: Sauber F1 Team

Frédéric Vasseur csapatfőnök is üdvözölte régi-új tesztpilótájukat. „Tatiana nagyon keményen dolgozik, pozitív benyomást tett a csapatra az összpontosítása és az elszántsága révén. Az elmúlt években mind fizikailag, mind a mentális képességeit tekintve jó ütemben fejlődött. Örülünk, hogy részt vesz az Alfa Romeo Sauber első fejezetének írásában."

Calderón egyébként

a mexikói milliárdos, Carlos Slim Hélu pilótanevelő programjának, az Escuderia Telmexnek a tagja.

A Telmex „istállónak" köszönheti versenyzői karrierjét többek közt Sergio Pérez, a korábbi Sauber F1-pilóta, Esteban Gutiérrez, valamint Emerson Fittipaldi feltörekvő unokája, Pietro Fittipaldi is.