Vágólapra másolva!
Amikor az egyik csapattag által titkoban készített, homályos fotó elkezdett keringeni a Twitteren, a Toro Rosso úgy döntött, inkább megmutatja az STR13-ast a maga valóságában.

Eredetileg csak a jövő hétfőn, a barcelonai Formula–1-es tesztsorozat első napjának reggelén mutatta volna be az idei versenyautóját a Scuderia Toro Rosso. De amikor egy – mint utólag kiderült – csapattag

paparazzo-fotója elkezdett körbejárni a Twitteren, majd az internetes F1-rajongói csatornákon is megjelent,

a csapat PR-osai úgy döntöttek, nem köntörfalaznak tovább.

Éppen egy évvel ezelőtt Carlos Sainz próbálhatta ki először az akkori Toro Rossót Misanóban Forrás: Toro Rosso/Red Bull

A Toro Rosso egy Twitter-posztban mutatta meg az idei STR13-ast, amivel francia pilótájuk, Pierre Gasly körözött Misanóban, az úgynevezett promóciós napon. Ennek lényege, hogy a csapatok akár 100 kilométert is megtehetnek a vadonatúj autójukkal, mely során elkészülnek a szponzoroknak, partnereknek szánt filmfelvételek, a mérnökök munkáját pedig abban segíti, hogy előjönnek az új masina gyermekbetegségei.

Gasly az immár Honda-motoros STR13-ast hajtja Misanóban

A faenzai alakulat február 26-án fogja bemutatni hivatalosan az STR13-ast, amelyet a James Key vezette olasz-brit mérnökcsapat tervezett. A Toro Rosso Pierre Gaslyval és az új-zélandi Brendon Hartley-val kezdi meg a 2018-as szereplését.

A francia pilóta az új bukósisakjáról is posztolt egy fotót a Twitteren