Massa megsértődött Stroll beszólása miatt

Forma-1, Felipe Massa, Lance Stroll, Williams Martini Racing, Brazil Nagydíj 2017
Williams' Brazilian F1 driver Felipe Massa (R) speaks during a press conference next to his teammate Canadian driver Lance Stroll at the Interlagos circuit on November 9, 2017, in Sao Paulo, Brazil, ahead of Sunday's Brazilian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Az ifjú kanadai azt nyilatkozta, tavaly visszavonult csapattársa semmilyen iránymutatást nem adott neki. Massa korábban azt mondta, olyan ő Strollnak, mint Michael Schumacher volt az ő számára.

Végleg kezd elmérgesedni Felipe Massa és a Williams tagjainak kapcsolata. A brazil veterán már tavaly is rossz néven vette, hogy a csapat nem hosszabbította meg vele a szerződést és először Robert Kubicát akarták a helyére ültetni, majd Szergej Szirotkinra esett a választás. Massa azzal vádolta a Williamst, hogy a pénzügyi szempontokat helyezték előtérbe.

A csapat tagjai viszont méltatták a brazilt, aki így tisztességesen elbúcsúzhatott az F1-től, közben többször azt nyilatkozta, hogy megpróbált olyan tanítómestere lenni az ifjú Lance Strollnak, mint Michael Schumacher is volt, amikor ő maga is fiatalon versenyzett az F1-ben. Stroll viszont ezt az állítást visszautasította.

Stroll (balra) és Massa a tavalyi Brazil Nagydíjon Forrás: AFP/Nelson Almeida

„Nem hinném, hogy tavaly akármilyen iránymutatást is kaptam tőle – idézte Strollt az Autosport. – Olyan csapattárs volt, mint az összes többi. El volt foglalva azzal, hogy a lehető leggyorsabban vezesse az autóját és én is pont ezt tettem. Ennyi az egész. Ennél többről nem volt szó” – tette hozzá a kanadai pilóta, aki tavaly 43:40-re kikapott Massától a megszerzett pontok terén.

Massa nem vette jó néven Stroll nyilatkozatát,

a Twitteren csak annyit fűzött hozzá a cikkhez, hogy „jobb ezt nem kommentálni.” Stroll azt is hozzátette, nem érti, hogy az emberek miért érzik úgy, hogy Massa a mentora volt, mert „nem volt az, ő csak tette a dolgát és én is az enyémet, aztán valamelyikünk előrébb végzett. Az én hozzáállásom nem változik attól, hogy a csapattársamnak 15 vagy 1 év tapasztalata van.”

Kubica nem versenyezhet, de a tapasztalata jól jöhet a Williamsnek Forrás: LAT Images/Zak Mauger

Stroll ezzel valószínűleg arra utalt, hogy új csapattársa, Szirotkin mellett is megállja majd a helyét, azt viszont elismerte, hogy a végül tartalékpilótaként szerződtetett Kubica „biztosan nagy segítség” lesz az autó fejlesztése terén. Erre szükség is lesz, mert a Williams tavaly mindössze az 5. lett a konstruktőri világbajnokságban és szerencsével, mindössze egyszer jutottak el a dobogóra.

„Felipe jó segítség volt, mert elősegítette a csapat fejlesztéseit az új szabályokhoz és Robert is mindenképpen jól fog jönni. Úgy tűnt, jól átlátja az autó gondjait [az abu-dzabi teszten] és az általa tavaly kipróbált Renault kapcsán is kaptunk némi visszajelzést. Ez jól jött. Szerintem hasznos lesz és beépíthetjük őt a csapatba, hogy segítsen minket előrelépni a rajtrácson.”