Hamilton megnevezte a legnagyobb riválisait

Horizontal
Formula One drivers (from left) McLaren's Spanish driver Fernando Alonso, Mercedes' British driver Lewis Hamilton, Red Bull's Australian driver Daniel Ricciardo and Ferrari's German driver Sebastian Vettel share a joke during a press conference in Melbourne on March 23, 2017, ahead of the Formula One Australian Grand Prix. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Megnevezte három legfőbb F1-es riválisát Lewis Hamilton. A világbajnok listáján nincs nagy meglepetés, de például a közönségkedvenc Räikkönen nem szerepel nála a top 4-ben.

Állandó vitatéma a száguldó cirkusz rajongói között, hogy a nagyon jók közül, akik eljutnak az autósport csúcskategóriájába, vajon kik a legjobbak? Negyedik vb-címe révén Lewis Hamilton tavaly utolérte Sebastian Vettelt, de Fernando Alonso is simán négyszeres világbajnok lehetne, ha a 2007-es, vagy a 2010-es szezon hajrája szerencsésebben alakult volna számára.

Az Autosport újságírói megkérdezték Hamilton, vajon ő kit tart a legnagyobb riválisainak, és a Mercedes húzóembere nem okozott nagy meglepetést a válaszával. Vettelt, Alonsót és Max Verstappent nevezte meg és kijelentette:

Hamilton azt szeretné, ha idén minden riválisa versenyképes autót kapna. Ricciardo (kékben) "kakukktojás" a képen Forrás: AFP/Saeed Khan


„Mindegyikük eltérő személyiség. Sebastianról például az jut eszembe, hogy 'Adj még több helyet' – persze, nem negatív értelemben" – utalt a tavalyi, bakui ütközésükre a vb-címvédő.

versenyhelyzetekben pedig jól kell sáfárkodni a lehetőségekkel. Iszonyúan jól versenyez, de ezen a téren Max [Verstappen] is nagyon erős" – fejtette ki véleményét egykori mclarenes csapattársáról az angol pilóta.

„Max sok kockázatot vállal. Neki is több helyet kell hagyni [a pályán], mert kevésbé tapasztalt, mint a többiek" – véli Hamilton.

Verstappen tavaly Mexikóban megverte a két négyszeres világbajnokot. A holland nem annyira az eredményei, inkább a fejlődési potenciálja miatt szerepel Hamilton toplistáján Forrás: AFP/Yuri Cortez

A Motor Sport Magazine tudósítója, Mark Hughes közben kiszámolta, hogy a három legjobbnak tartott F1-es pilóta – Alonso, Hamilton és Vettel – milyen eredményt ért el az időmérő edzéseken a csapattársaikhoz képest. Az F1-ben 2001 óta versenyző

Alonso 0,277 százalékkal verte meg mindenkori csapattársait; Vettel 0,197 százalékkal, Hamilton pedig 0,191 százalékkal bizonyult jobbnak, mint első számú riválisa.

A versenyeket tekintve így alakulnak az arányok: Alonso 82,6%, Vettel 77,2%, Hamilton 65,1%. Valamennyi érték döntő fölényről tanúskodik.

Mark Hughes megjegyzi, hogy míg

Alonso és Vettel gyakran első számú pilótai státuszt kapott a csapatánál (a spanyol a Renault-nál és a Ferrarinál, a német a Red Bullnál és a Ferrarinál),

Hamilton sem a McLarennél, sem a Mercedesnél nem élvezett ilyen kiemelt szerepet.