Vágólapra másolva!
Német lapértesülés szerint Szergej Szirotkin kétéves szerződés aláírására készül a Williamsnél. Az egykor szebb napokat látott gárda utolsó világbajnoka, Jacques Villeneuve máris köszörüli a nyelvét a még be sem jelentett pilótacserén.

Egy hónappal ezelőtt még mindenki Robert Kubicát emlegette Felipe Massa utódjaként a Williams F1-es csapatánál. December közepén azonban nagy meglepetést keltett, hogy az orosz fizetős pilóta, Szergej Szirotkin ugyanolyan esélyekkel pályázik az ülésre, mint a 7 év kihagyás után a visszatérését tervező lengyel.

Miközben a rajongók körében máris legendaként kezelt

Kubica visszatérése óriási marketing-lehetőségeket jelentene a Williams számára,

Szirotkin olyan „fegyverrel" rendelkezik, amire az autósportban nehéz nemet mondani: az orosz SZMP bank dollármillióival.

Kubica tisztességes munkát végzett a november végi gumiteszten, Abu-Dzabiban, ám lehet, hogy ez nem lesz elég a visszatéréséhez Forrás: Joe Portlock/LAT Images

Az Auto Bild úgy tudja,

a Williams kétéves szerződést ajánlott Szirotkinnak,

aki korábban a Renault tesztpilótája volt, majd a tavaly év végi, abu-dzabi gumiteszten mutatott tempójával meggyőzte a brit gárda mérnökeit is.

A német lap azonban idézi a korábbi F1-es pilótát, Marc Surert, aki szerint még semmi sem dőlt el. „Akár egy pénzérmét is feldobhatnánk [hogy Kubica vagy Szirotkin lesz-e a befutó]. Az egyik remek sztorival érkezne, a másik egy rakás pénzzel.

– mondja a Sky Germany F1-es szakértője.

Villeneuve szerint a Williams "eladta a lelkét", idén először két fizetős pilótával indulhatnak Forrás: AFP/Georg Hochmuth

Megszólalt az ügyben az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve is, aki szokásához híven csípősen odaszúrt egykori csapatának.

Tavaly még Massa is gyorsabb volt, mint Lance [Stroll]! Én a bakui dobogójától sem esek hanyatt, azt a vak szerencsének köszönhette csupán" – jelentette ki Villeneuve.