Vágólapra másolva!
Pályázatot hirdetett honlapján a Mercedes, hogy megtalálják Valtteri Bottas sisakjának új alapfestését. Az eredményhirdetés dátumából az idei F1-es autó bemutatásának időpontjára is következtetni lehet.

Pályázatot hirdetett az interneten a Mercedes AMG F1 Team, melynek célja, hogy megtalálják Valtteri Bottas bukósisakjának idei alapfestését.

A terveket a bajnokcsapat honlapján keresztül lehet beküldeni, a nyertest a háromszoros futamgyőztes finn pilóta fogja kiválasztani.

Bottas személyesen választja ki a nyertes mintát, amelyet 2018 legtöbb futamán fog használni Forrás: Daimler AG

Az ötlet kétségkívül kreatív, de azért nem új

Tavaly augusztusban a Red Bull hirdetett online pályázatot Max Verstappen hazai futamán, a Belga Nagydíjon használt fejvédőjének megtervezésére. Korábban a Ferrari, a Force India, illetve a Mercedes kereste ily módon Sebastian Vettel, Nico Hülkenberg, illetve Lewis Hamilton sisaktervét.

A McLarentől nyugdíjba vonult Jenson Button 2016-ban terveztette meg a rajongóival az utolsó teljes F1-szezonjában használt sisakmintáját.

A Mercedes honlapja szerint a sisakterveket január 12-ig lehet benyújtani, az elbírálás 10 napig tart, Bottas tehát várhatóan január 22-én hirdet eredményt.

Ebből az is következik, hogy a bajnokcsapat 2018-as F1-es autóját legkorábban január 23-án mutathatják be. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azonban valószínű, hogy a bemutatóra csak februárban kerül majd sor.