Vágólapra másolva!
Karácsonyi családi videójának törlésére kényszerült Lewis Hamilton, miután azt mondta a hercegnőruhában táncoló unokaöccsére, hogy szomorú, és hogy „a fiúk nem hordanak hercegnői ruhát". A világbajnok később bocsánatot kért a Twitteren.

Bocsánatot kért rajongóitól Lewis Hamilton, aki az Instagramra feltöltött karácsonyi családi videójában az unokaöccseivel játszott, majd amikor egyikük rózsaszínű hercegnői ruhában balettozni kezdett, az F1-es világbajnok nemtetszésének adott hangot.

Hamilton törölni kényszerült karácsonyi családi videóját az Instagramról Forrás: AFP/Evaristo Sa

„Most szomorú vagyok. Nézzétek csak az unokaöcsémet! Miért vagy hercegnőruhában? Ezt kaptad karácsonyra?" – kérdezte az ötéves forma kissráctól Hamilton, miközben hol magát, hol őt mutatta a telefon kamerájával.

– dorgálta a gyereket a Mercedes pilótája, miközben a kissrác nevetett.

A négyszeres világbajnok az Instagramra töltötte fel az ártatlannak szánt karácsonyi családi videót, ám az Instán, illetve a Twitteren kapott felháborodott kommentek hatására másnap törölni kényszerült azt.

Senkit sem állt szándékomban megbántani. Tetszik, hogy az unokaöcsém szabadon fejezheti ki magát, ahogy bármelyik ember" – írta Lewis Hamilton a Twitteren.

„A legőszintébb bocsánatkéréssel tartozom a viselkedésemért, mivel úgy vélem, igazán nem elfogadható senkitől, hogy kirekesszen vagy sztereotipizáljon másokat" – tette hozzá egy újabb Tweetben Hamilton.

Nagy-Britanniában több szervezet is foglalkozik a csúfolódás miatt lelki sérülést szenvedett gyermekek védelmével, ezért különösen nagy visszhangot váltott ki Hamilton (törölt) videója. A „Dobd el a címkét" elnevezésű szervezet vezetője csalódottságának adott hangot Hamilton szerinte sértő viselkedése miatt, míg a Stay Brave UK („Tarts ki bátran!") szervezet vezetője azt követeli,

vegyék el Hamiltontól a 2009-ben a királynőtől kapott kitüntetését, az MBE címet.