Vágólapra másolva!
A világbajnok szerint nincs mentség arra, hogy egy junior-bajnokságban jobbak a versenyek az F1-nél, de azért bizalmat is szavazott a sport új vezetőinek. 

Sergio Marchionne után néhány nap elteltével Lewis Hamilton is élesen bírálta az F1-et egy rendezvényen úgy, hogy a hallgatóságban Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója is helyet foglalt. A Ferrari első embere leginkább a sport amerikanizálódását kifogásolta és az anyagi szempontok miatt aggódott, Hamiltont főleg a versenyzés érdekelte.

A brit pilóta már tavaly jelezte, hogy az idei szabályok szerinte nem hoznak majd jobb versenyeket, és a Brazil Nagydíj után emlékeztetett is erre. A szezonzáró után kiderült, hogy drámaian csökkent az előzések száma, és ez akkor is baj, ha a gyors kanyarokban egyébként nagyjából 30 km/órával nőttek a tempók, és a pilóták számára nagyobb élmény az idei autókat vezetni.

Hamilton Brazíliában a fél mezőnyön átgázolt, de igazi előzések helyett inkább kikerülte az ellenfeleit Forrás: AFP/Carl De Souza

„A versenyző szempontjából az ember csak azt akarja, hogy olyan szorosan küzdhessen, ahogy gokartokkal is lehet – mondta Hamilton a Brit Autóversenyzők Klubja (BRDC) díjátadóján. – A gokartozás még mindig a versenyzés legjobb formája, mert a srácok szorosan üldözhetik egymást” – tette hozzá a négyszeres világbajnok.

Hamilton ismét elmondta, szeretné, ha hangosabbak lennének az autók, és még nagyobb kerekeken gördülnének. Nem értette, hogy például Jackie Stewart korában, az 1970-es években miért használhattak nagyobb kerekeket az F1-ben, és úgy vélte, csökkentett leszorítóerővel izgalmasabb versenyeket lehetne vívni. Élesen bírálta a sport jelenlegi állapotát.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Charles Leclerc igazi előzésfesztivált csinált az idei F2-es bajnokságban, jövőre nehezebb dolga lesz az F1-ben

„Nincs magyarázat arra, hogy egy GP2-es vagy F2-es versenynek, hívják bárhogy is, miért kellene jobb hanghatásokat adni, jobb versenyzést nyújtani és szorosabb küzdelmet biztosítani. Valahogy ezt kellene megoldani az F1-ben is, miközben az gyorsabb maradna az összes többi versenyosztálynál” – foglalta össze.

Hamilton elmondta, szerinte az F1 az ismertség terén is lemaradásban van más, például amerikai sportok mögött.

„Ha megnézzük az NFL-t vagy a focit, láthatjuk, hogy azok világszerte kissé ismertebbek, de szerintem az F1-nek is megvan a lehetősége, hogy olyan nagy legyen, mint azok. Nagyszerű, hogy megérkezett Chase és a csapata a Liberty-től, az idén tényleg újszerű dolgokat hoztak be, pedig még csak ismerkednek a sporttal és a közönség igényeivel.”